ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Ο ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

 

Μεγάλες στιγμές για την πόλη μας την Αγία Βαρβάρα, καθώς έχουν πέσει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας με την επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης την περασμένη Κυριακή 14 Μαίου 2017, σκήνωμα το οποίο ήρθε από την Βενετία της Ιταλίας έπειτα από 1700 χρόνια.
Η υποδοχή της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης έγινε με τιμές Αρχηγού Κράτους, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης (Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης), Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδας, του Προέδρου ΣτΕ, Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Ανωτάτων Δικαστικών, Πρεσβευτών από 16 χώρες, εκπροσώπων άλλων θρησκειών, πολλών άλλων επισήμων, κληρικών και χιλιάδων πιστών.
Στην Δοξολογία που έγινε κατά την ημέρα της υποδοχής του σκηνώματος της Αγίας Ελένης, παρούσα ήταν και η πρώην Πριγκίπισσα της Ελλάδας, Ειρήνη (δεξιά φώτο), ενώ πολλές είναι οι πληροφορίες που ακούγονται σχετικά με την επόμενη Κυριακή 21 Μαίου, ημέρα που τιμούνται από το Χριστιανικό Ορθόδοξο Εορτολόγιο οι Άγιοι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη, μια από τις μεγαλύτερες εορτές!
Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της 21ης Μαίου 2017 την προσεχή Κυριακή στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, από τις 7 το πρωί έως τις 10.30, θα γίνει προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, και σύμφωνα με πληροφορία που έγινε γνωστή σε κλειστό κύκλο (προφανώς και για λόγους ασφαλείας), ενδέχεται στην πόλη μας να βρεθεί για να τιμήσει την Αγία και Ισαπόστολο Ελένη (μητέρα του Αγίου Κωνσταντίνου), ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος (φώτο αριστερά), ημέρα που εορτάζει και ο ίδιος.
Μέσα σε αυτό το σύμπλεγμα πληροφοριών για την ενδεχόμενη επίσκεψη του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στην πόλη μας και το προσκύνημα του στην Αγία Ελένη, ακούστηκε ότι υπάρχει και εναλλακτική ημερομηνία, καθώς την Κυριακή 28 Μαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, και των συν αυτώ πεσόντων επί τη αλώσει της Κωνσταντινουπόλεως.
Ίδωμεν…