ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΙΛΑΤΕ;

ή όταν το Άσπρο γίνεται Μαύρο

 

 

 

 

 

 

G 1A

 

 

Με προσχηματικούς διαγωνισμούς και μεθοδευμένες διαδικασίες, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί αγωνιωδώς, από τον Φεβρουάριο του 2016, να επαναμισθώσει, στον ίδιο ενοικιαστή, δύο ακίνητα συνολικής στεγασμένης επιφάνειας 5.000 τμ, στο χώρο της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ, μειώνοντας το μίσθωμα τουλάχιστον κατά 25%. Κατήγγειλα από την αρχή την ακολουθούμενη διαδικασία. Δικαιώθηκα. Τα ελεγκτικά όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσαν τρείς (3) διαδοχικές αποφάσεις με τις οποίες: α) ακύρωσαν την πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, β) απέρριψαν την ένσταση του Δήμου, και γ) ακύρωσαν και την δεύτερη απόφαση της διοίκησης Καπλάνη για απ’ ευθείας ανάθεση.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τη Δημοτική αρχή, την 30η Αυγούστου 2017, να επαναλάβει τη διαδικασία, από την αρχή, προκηρύσσοντας ΝΕΟ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

Μάλιστα για να τύχει νομιμοποίησης, η μείωση του μισθώματος που επιχειρείται, συνέστησε επιτροπή από Δημοτικούς συμβούλους για να καθορίσουν το νέο τίμημα.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική (περσινή) εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε, ότι ο πλειοδοτικός διαγωνισμός γίνεται για αύξηση του μισθώματος.

Όλα πλέον ξεκινούν από την αρχή, αφού δεν απέδωσαν οι, επί ενάμιση χρόνο, μεθοδεύσεις.

Ποιος λοιπόν δικαιώνεται;

 

 

Μιχάλης Γ. Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Επικεφαλής Συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

 

 

G 1