ΚΙ ΟΜΩΣ... ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΧΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ!!! 

Μπορεί κάποιοι να το γνωρίζουν, πολλοί όμως από εμάς δεν είχαμε ιδέα... Κι όμως! Στο Αιγάλεω έχει έδρα το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (ΕΛ.Μ.Π.), το οποίο αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα, που επιχειρεί να συγκεντρωσει την γνώση για την εξέλιξη στον χώρο της πληροφορικής, από το 1970 μέχρι και σήμερα και αριθμεί στη συλλογή του περί τους 170 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περισσότερα από 2.700 αντικείμενα από το χώρο της πληροφορικής.

Οι επισκέπτες θα δουν εκεί τους θρυλικούς Amstrad, Amiga, Compaq, Commodore των εφηβικών τους χρόνων αλλά και μια σειρά άλλων εκθεμάτων.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, αποτελεί ένα όνειρο μιας ομάδας νέων ανθρώπων, με εμπνευστή και ιδρυτή του, τον Γ. Τσεκούρα.

Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και βρίσκεται στη Λ. Κηφισού 58, στο Αιγάλεω. Εκεί πραγματοποιούνται εκθέσεις, συνέδρια και φυσικά επισκέψεις και ξεναγήσεις, ενώ όποιος επιθυμεί, μπορεί να κάνει δωρεά τον παλαιό του υπολογιστή που θα γίνει μέρος των εκθεμάτων!!!

Για περισσότερες πληροφορίες...: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.