Οχι στην κυβερνητική απόπειρα φίμωσης

 

της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια!

 

fimwsharxikh

 

 

 

Ακολουθεί ανακοίνωση της παράταξης ¨Πολίτες για τον Κορυδαλλό" με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Οχι στην κυβερνητική απόπειρα φίμωσης της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια!
Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, τροποποιείται το άρθρο 67 του νόμου 3852/2010.
Πιο συγκεκριμένα αφαιρείται η δυνατότητα που υπήρχε μέχρι τώρα με την οποία οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης μπορούσαν να προτείνουν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ως κατεπείγον, θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.
Με την προτεινόμενη τροποποίηση αυτό θα είναι πλέον προνόμιο μόνο του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι ανήκουν και οι δύο στην ιδια παράταξη που διοικεί τον δήμο...
Με την τροποποίηση αυτη η παράταξη που διοικεί τον δήμο, θα θέτει εμπόδια σε όσους και ό,τι δεν θέλει να "ακούγονται" δημόσια ή ότι ενοχλεί.
Η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να φιμώσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών και να τους απομονώσει από τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Επιπλέον η κυβέρνηση, μετά την κατάργηση της απλής αναλογικής ως το μόνο γνήσια αντιπροσωπευτικό σύστημα, ενισχύει ακόμα παραπέρα το αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης των δήμων σε βάρος της δημοκρατίας και της τοπικής ανάπτυξης.