ΠΕΙΡΑΙΑΣ:

«Αμαρτίες» στελεχών του πληρώνει
ο ΣΥΡΙΖΑ στους καθηγητές

 

 

SYRIZa ekloges kathigies

 

Εκλογική πανωλεθρία υπέστη η παράταξη των καθηγητών του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, με κύρια αιτία…τις «παλιές αμαρτίες» και τη συμπεριφορά κάποιων στελεχών της που είχαν…αφεθεί να «κόβουν και να ράβουν» κατά το δοκούν στον χώρο της εκπαίδευσης, την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση.
Στις εκλογές που έγιναν πρόσφατα για την ανάδειξη συνέδρων στην ΟΛΜΕ, η συνδικαλιστική παράταξη του κόμματος στον Πειραιά αποδοκιμάστηκε ηχηρά από τους καθηγητές, καταφέρνοντας να εκλέξει μόλις και μετά βίας έναν σύνεδρο, έναντι των τριών που είχε εκλέξει το 2019.
Η πρωτοφανής αυτή υποχώρηση επιρροής που καταγράφηκε για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά (μόλις 112 ψήφοι έναντι των 252 που είχε αποσπάσει το 2019), αποδίδεται στη δυσαρέσκεια των καθηγητών για πράξεις και συμπεριφορές συγκεκριμένων στελεχών της παράταξης, που φέρονται να αδίκησαν και να λειτούργησαν μεροληπτικά εις βάρος συναδέλφων τους, όταν… είχαν εξουσία και μπορούσαν να το κάνουν.
Πρόκειται για στελέχη που το 2017 είχαν διοριστεί ως μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου από τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, κάτι που τους επέτρεψε – σύμφωνα με τις καταγγελίες – να… «ξηλώσουν» διευθυντές σχολείων που δεν τους ήταν αρεστοί, για να τοποθετήσουν δικούς τους.
Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι, ύστερα από παρέμβαση του Εισαγγελέα, έξι από αυτά τα στελέχη έχουν παραπεμφθεί ήδη στη δικαιοσύνη γι’ αυτήν την υπόθεση, και τους επόμενους μήνες θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.