Διασώσεις ζώων από το ΔΙΚΕΠΑΖ

στην φλεγόμενη Φυλή

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Φυλής, ασθενοφόρα και νοσηλευτές του Διαδημοτικού κέντρου Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) βρίσκονται μέρα – νύχτα εκεί,  για να προσφέρουν υποστήριξη και βοήθεια προς  δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα που  τραυματίστηκαν ή βρίσκονται εγκλωβισμένα στην πυρόπληκτη ζώνη.

Η όλη επιχείρηση πραγματοποιείται με συνεχή  συνεννόηση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη και του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, οι οποίοι συχνά βρίσκονται μαζί με τα πληρώματα των ασθενοφόρων, ιδιαίτερα στα σημεία όπου οι φλόγες καίνε ακόμα. 

 

Μέχρι στιγμής δεκάδες ζώα έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κεντρου Περίθαλψης Αδεσποτων Ζώων στο Σχιστό, κυρίως με εγκαύματα στις πατούσες και σε άλλα μέρη του σώματος.

 

 

 

 

 

 Επίσης, στο Κέντρο βρίσκονται για προσωρινή φιλοξενία αδέσποτα ζώα ή δεσποζόμενα που πάνω στη σύγχυση ξέφυγαν από τους κηδεμόνες τους και διέτρεχαν κίνδυνο, καθώς  εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν αποπροσανατολισμένοι  στην φλεγόμενη περιοχή.

 

 

 Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6976154011