arxiki filakes kasimatis

 

Δήμαρχος Κορυδαλλού: Ηθικοί αυτουργοί για τον κίνδυνο που διατρέχουν
 οι κάτοικοι του Κορυδαλλού όλες οι Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών

 

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του Υ-υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού της ΕΛΑΣ για "μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού" προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Η ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού προκαλεί φόβο, οργή, αγανάκτηση και φυσικά ανακούφιση για την αποτροπή του, στους δημότες της πόλης μας.
Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την τρομοκρατία και αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι είναι δυνατό να σχεδιαζόταν ένα μαζικό έγκλημα, που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας ολόκληρης πόλης, δεδομένου ότι πέρα από τους 3000 χιλιάδες κρατούμενους και εργαζόμε-νους, οι Φυλακές είναι κυριολεκτικά "μια ανάσα" από 10 σχολικές μονάδες, από 3 Παιδικούς Σταθμούς και 2 Αθλητικά Κέντρα στα οποία καθημερινά φοιτούν και αθλούνται χιλιάδες παιδιά και κατοικούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια και τον φόβο από τη λειτουργία των Φυλακών.
Ένα τέτοιο  χτύπημα, με ρουκέτες και άλλο βαρύ οπλισμό όπως αναφέρθηκε επισήμως, ξεπερνά τα όρια της εγκληματικής ενέργειας κι αγγίζει τα όρια της παράνοιας.
Θεωρούμε ωστόσο, ότι ηθικοί αυτουργοί για τον σοβαρό κίνδυνο που διέτρεξαν και δια-τρέχουν επί δεκαετίες οι πολίτες του Κορυδαλλού, είναι όλες οι Κυβερνήσεις, οι Πρωθυ-πουργοί και οι Υπουργοί Δικαιοσύνης των τελευταίων δεκαετιών.
Αυτοί που, κάθε φορά μετά από αποδράσεις κρατουμένων και εξεγέρσεις, αναγνωρίζουν το διαχρονικό και δίκαιο αίτημα του λαού της περιοχής μας για απομάκρυνση της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας.
Αυτοί που επί τόσα χρόνια έχουν αποδειχθεί ασυνεπείς, ανακόλουθοι και αναποτελεσματικοί.
Αυτοί είναι τελικά, που αδιαφορούν για την ασφάλεια και την ηρεμία χιλιάδων κατοίκων, για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και παιδιά της πόλης μας.
Αυτοί έχουν ακέραια την ευθύνη!

 

fylakes korydalloy 0