Επίσκεψη σύσφιξης και επαναβεβαίωσης των δεσμών φιλίας πραγματοποίησαν σήμερα στον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ. MarwanEmileToubassi, ο βουλευτής της Παλαιστίνης και πρώην Δήμαρχος Μπεΐτ Σαχούρ. κ. Foad Kokale και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας κ. Muhanad Jarrar. Ο Δήμος Μπεΐτ Σαχούρ, στα όρια του οποίου βρίσκεται η Βηθλεέμ, είναι αδερφοποιημένος με τον Δήμο Κορυδαλλού από το 2000, επί Δημαρχίας Στέφανου Χρήστου.

 

 

 

 

Οι εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής αρχής ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό ζήτημα και ζήτησαν τη συνέχιση της στήριξης του ελληνικού λαού και των Κορυδαλλιωτών στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Κορυδαλλιώτικου λαού στον παλαιστινιακό, εκφράζοντας τα διαχρονικά αισθήματα φιλίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, που συνδέουν Έλληνες και Παλαιστινίους. Χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λευτεριά και ανεξαρτησία και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Κορυδαλλιώτικου λαού.

Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε τη δημιουργία επιτροπών των δυο Δήμων, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης τους, που θα εξετάσουν την ανταλλαγή συγκεκριμένων δράσεων για την ενίσχυση της φιλίας και συνεργασία τους.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Γιώργος Μακρυνός.

 

[από Δελτίο Τύπου]