Φανάρια στην Μ. Ασίας- Ηπείρου και Ποταμού - Οδυσσέως

 

 

 

 

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Άνω Κορυδαλλού και του Σχιστού στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου ικανοποιήθηκε αφού μετά από συνεχείς πιέσεις της Δημοτικής Αρχής προς την Περιφέρεια Αττικής, τοποθετήθηκαν φανάρια στη διασταύρωση   Μ. Ασίας και Ηπείρου, που ήδη λειτουργούν, και στη Ποταμού και Οδυσσέως, θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες.

 

Στις συγκεκριμένες διασταυρώσεις, που δέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, είχαν σημειωθεί συχνά ατυχήματα με υλικές ζημιές και τραυματισμούς. Ειδικά η Μ. Ασίας είναι διπλής κατεύθυνσης λεωφορειόδρομος και εξυπηρεί ταυτόχρονα διαδημοτική κυκλοφορία μεταξύ Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας.

 

Η τοποθέτηση των φαναριών είχε μεγάλη ιστορία αφού είχε εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ πριν από 5 χρόνια και τοποθετήθηκαν σήμερα από τη Περιφέρεια μετά από συνεχείς πιέσεις της Δημοτικής Αρχής.

 

Ο εντεταλμένος σύμβουλος περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε για το θέμα «Εκφράζω την ικανοποίηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Η τοποθέτηση των φαναριών ενισχύει αποτελεσματικά την ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω δημόσια τον συμπολίτη μας Νώντα Μπούρα για την ουσιαστική παρέμβαση του στη τοποθέτηση των φαναριών».