ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ

 

ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στις 8.30 στο Δημαρχείο

Τη βεβαιότητα ότι θα διακοπεί  η λειτουργία των σχολικών μονάδων, των παιδικών σταθ-μών και των αθλητικών κέντρων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις Φυλακές Κορυδαλλού, λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής από τις 20 Απριλίου, επισημαίνει ο Δή-μαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

 

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ενόψει της δίκης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει επί αρκετούς μήνες, έχει αποστείλει ήδη επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπου-λο, ζητώντας τη μη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό, επειδή θα προκαλέσει τεράστια κοινωνική αναστάτωση στη λειτουργία της πόλης και των έντεκα σχολικών μονάδων, των τριών Βρεφονηπιακών Σταθμών και των δύο Αθλητικών Κέντρων της περιοχής.
Προκειμένου να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της η Δημοτική Αρχή προσκάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ τους βουλευτές της Β΄ Πειραιά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, την ΕΛΜΕ , τον Σύλλογο  Δασκάλων Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και άλλους φορείς, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση και να προ-γραμματίσουν τις περαιτέρω ενέργειες τους.


Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,  
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, επαναλαμβάνω τα ανάμεικτα αισθήματα έντονης δυσαρέσκειας και ανησυχίας, με τα οποία αντιμετωπίζουμε την απόφαση διεξα-γωγής της δίκης των κατηγορουμένων της «Χρυσής Αυγής» στην γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού από τις 20 Απριλίου 2015. Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην επιλογή αυτή, καθώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών.  
Με δεδομένη μάλιστα την οριστικοποίηση των Πανευρωπαϊκών Αντιφασιστικών Κινητο-ποιήσεων, στις οποίες βεβαίως θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε και εμείς αν η δίκη διε-ξαγόταν για μία μόνο ημέρα, δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν στην περίπτωση που οι φασίστες οργανώσουν αντισυγκεντρώσεις.
Τονίζουμε, για πολλοστή φορά, ότι δίπλα από την αίθουσα του Δικαστηρίου και των Φυ-λακών -και σε απόσταση μόλις 5 έως 20 μέτρων- υπάρχουν 11 σχολικά συγκροτήματα, 3 Παιδικοί Σταθμοί, 2 Αθλητικά Κέντρα με αποτέλεσμα καθημερινά να κυκλοφορούν χιλιά-δες μαθητές και γονείς. Μια τέτοια απόφαση λοιπόν θα σημάνει διάλυση του οικιστικού ιστού, με την παρεμπόδιση της ομαλής κυκλοφορίας στον μεγαλύτερο οδικό άξονα που συνδέει τις συνοικίες του Πειραιά, την Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη, και αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας των Σχολείων. Αντιλαμβάνεστε,  πιστεύουμε, το μέγεθος του προβλήμα-τος.
Έχουμε ήδη ζητήσει επείγουσα συνάντηση μαζί σας ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να σας ενημερώσουμε εκτενώς για το ζήτημα των Φυλακών. Ευελπιστούμε να πραγματοποιηθεί σύντομα, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι, εκφράζοντας και τα αισθήματα των χιλιάδων κατοίκων του Κορυδαλλού, να υπογραμμίσουμε ότι η πόλη μας έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την ύπαρξη του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας στο κέντρο της και σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλη μια τέτοια δοκιμασία σε βάρος της ασφάλειας των κατοίκων και της κοινωνικής ειρήνης.