ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας

έξω από τις φυλακές (οδός Σολωμού)

για να μην γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας.

 

Είναι πολλοί οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στις 11 σχολικές μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την δικαστική αίθουσα των Φυλακών.

 

 Η κλιμάκωση των αντιδράσεων κατά της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, αποφασίστηκε ομόφωνα σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και τη συμμετοχή βουλευτών της Β’ Πειραιά, όλων των δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπων των καθηγητών, δασκάλων και γονέων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, περιοχή στην οποία δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με το αίτημα του Δήμου και επιδιώκει να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και της νομιμότητας, καθώς και για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη και τον Αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.
Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε ομόφωνα η θέληση να μην υπάρξει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της δίκης αλλά να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο εκτός Κορυδαλλού. Τονίστηκαν, για μια ακόμα φορά, οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στις 11 σχολικές μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την δικαστική αίθουσα των Φυλακών.