Ξεκίνησε το έργο ανακατασκευής της οδού Ποταμού
Σημαντικό έργο για την ασφάλεια κατοίκων και οδηγών

 

potam arxiki

 

 

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών των περιοχών Άνω Κορυδαλλού, Σχιστού και της ευρύτερης περιοχής, η ανακατασκευή της οδού Ποταμού, ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους. Πρόκειται για τον βασικό οδικό άξονας που συνδέει τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά με το Χαϊδάρι, στον οποίο, λόγω της λανθασμένης αρχικής της χάραξης και κατασκευαστικών προβλημάτων έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.

 

potam 01


Το έργο περιλαμβάνει νέα χάραξη και κατασκευή της οδού Ποταμού από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως με σταθερό πλάτος οδοστρώματος και νησίδας, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλέστερη μετακίνηση των οχημάτων και η αποφυγή οδικών ατυχημάτων. Παράλληλα θα διαμορφωθούν νέα πεζοδρόμια με βάση τα νέα χαρακτηριστικά της οδού, ενώ θα φυτευθεί και νέο πράσινο.


Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη και ευχαρίστησε για την συμβολή του τον Αντιπεριεφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι σωτήριο για τη ζωή εκατοντάδων οδηγών και κατοίκων της περιοχής. Ζήτησε επίσης κατανόηση και ιδιαίτερη προσοχή από κατοίκους και οδηγούς κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ η μελέτη συντάχθηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού.

 

potam 02