Ο ΣΤ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

 

 

Kasimatis Stavros

 

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και αποτελεί ένα από τα πιο μελανά σημεία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Η κυνική ανάληψη της ευθύνης για την δολοφονία από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, χθες, μόλις μια ημέρα από την θλιβερή επέτειο, αποτελεί την πιο προκλητική απόδειξη για το ποιοι είναι αυτοί που οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων.
Δυο ημέρες πριν από τις εκλογές έχουμε χρέος και καθήκον να υπογραμμίσουμε την αν-θελληνική, ανήθικη και παράνομη δράση του φασιστικού μορφώματος, έχουμε χρέος να υψώνουμε το ανάστημά μας ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.
Δυο χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και έξι μήνες από την έναρξη της δίκης τους στον Κορυδαλλό, οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας, οι γειτονιές της Β' Πειραιά, οι φίλοι και η οικογένειά του, απαντάμε δυναμικά στις προκλήσεις των φασιστών. Απαντάμε με αγώνες, με αλληλεγγύη, με ανθρωπιά.
Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η δίκη των ενόχων χωρίς καθυστερήσεις και εμπόδια. Απαι-τούμε να τηρηθεί η δέσμευση ότι η δίκη θα μεταφερθεί εκτός Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών. Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή της οικογένειας του Παύλου και των άλλων θυ-μάτων.