ΚΥΠΡΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Η ΚΟΡΥΔΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ!

 

 

 

Σε λιγότερο από τρεις ώρες (3.30) ξεκινάει η ποδοσφαιρική συνάντηση Κύπρος Κορυδαλλού – Προοδευτική στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Α΄ Πειραιά, όπου η νεοφώτιστη στην κατηγορία Κύπρος υποδέχεται τον πιο ιστορικό σύλλογο της πόλης μας, την Προοδευτική. Ποδοσφαιρικός ο καιρός σήμερα, έπειτα από το τελευταίο διάστημα με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και σίγουρα, πάρα πολλοί Κορυδαλλιώτες, αλλά και φίλοι του αθλήματος από όλο τον Πειραιά θα συρρεύσουν στο ΔΑΚ Κορυδαλλού για αυτή την συνάντηση.
Οι γηπεδούχοι, μια ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία, την οποία «έχτισαν» από την αρχή όταν την ανέλαβαν στην Γ΄ Πειραιά, οι επιχειρηματίες κ.κ. Μιχάλης Κοσμίδης και Ηλίας Σιμάκος (κεντρική φώτο), θεωρούν ότι ο σημερινός αγώνας δεν είναι μια απλή ποδοσφαιρική συνάντηση, αλλά σίγουρα για τον σύλλογο τους ένας ιστορικός αγώνας, όπου υποδέχονται στην έδρα τους μία ομάδα σύμβολο για την πόλη, η οποία έχει γραφτεί στο πάνθεον των «χρυσών σελίδων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στην Κύπρο Κορυδαλλού λοιπόν, αντιμετωπίζουν τον σημερινό αγώνα, όχι ως μία ποδοσφαιρική συνάντηση, αλλά ως μια γιορτή ποδοσφαίρου και καλούν τους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισσες να παραβρεθούν στο γήπεδο μαζί με όλα τα μέλη των οικογενειών τους. Μάλιστα θα υπάρχει και ξεχωριστό τελετουργικό (αν μας επιτρέπετε αυτή η έκφραση), καθώς έπειτα από πρωτοβουλία της διοίκησης της Κύπρου και με σύμφωνη γνώμη της ομάδας της Προοδευτικής, οι δύο ενδεκάδες κατά την επίσημη είσοδο τους στο γήπεδο, θα μπουν συνοδεία των παιδιών των ακαδημιών των δύο συλλόγων, συμβολίζοντας πράγματι ότι πάνω από όλα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας είναι γιορτή του ποδοσφαίρου για μικρούς και μεγάλους.