ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

 

 

 

 

PALAIST 2

 

 

 

 

Την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνους κρατούμενους απεργούς πείνας

δηλώνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης

 

 

Την στήριξη και αλληλεγγύη του Δήμου Κορυδαλλού στους 1500 Παλαιστινίους κρατουμένους, που πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές, εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο με τον Υπεύθυνο Προξενικών Υποθέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης MuhanadJarrar, ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής αρχής ενημέρωσε την δημοτική αρχή ότι περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους και 300 παιδιά, είναι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς απαγγελία κατηγοριών. Πάνω από 500 είναι κρατούμενοι χωρίς δίκη, περισσότεροι από 870 κρατούμενοι υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις.

 

Η παλαιστινιακή αρχή ζητά την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που απαγορεύει τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση κρατούμενων σε φυλακές.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την υποστήριξη του στους απεργούς πείνας και υπογράμμισε ότι τα δικαιώματα των κρατουμένων κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συνθήκες. «Ο Δήμος Κορυδαλλού διαχρονικά υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων και αγωνίζεται για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο δημοκρατίας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Διακάτου, Κώστας Καλούδης, Ιωάννα Καλομπράτσου, Ανδρέας Καπιτσίνος, Ελευθερία Κωτσίδου και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παύλος Γερακάρης και Γιώργος Μακρυνός. 

 

 

PALAIST 1