Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για ληστείες και απάτες

 

Εξιχνιάσθηκαντρείς (3) περιπτώσεις

 

 

 

 

EGKLIMA PERISTERI

 

 

 

 

 

 

 

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 2-8-2017, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), ένας 33χρονος ημεδαπός για ληστεία στη Νίκαια. Επιπλέον, αναζητούνται δυο (2) συνεργοί του.

Ειδικότερα, ο δράστης κατελήφθη να επιτηρεί εξωτερικά οικία στην οποία είχαν εισέλθει οι συνεργοί του, οι οποίοι προσποιούμενοι τους συνεργάτες του λογιστή του θύματος, επιχείρησαν να του αποσπάσουν χρήματα. Ακολούθως και επειδή η παθούσα δεν μπορούσε να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που ζητούσαν, με τη χρήση βίας, της αφαίρεσαν κοσμήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας, οι δράστες προσέγγιζαν τα θύματα τους στις οικίες τους και με διάφορα προσχήματα (προσποιούμενοι τους εφοριακούς, τους λογιστές ή την εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα) επιχειρούσαν να τα εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Περαιτέρω, στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιλαμβάνονταν την επικείμενη απάτη, οι δράστες με τη χρήση βίας, αφαιρούσαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρείς (3) περιπτώσεις στην Νίκαια και στην Αργυρούπολη, στις οποίες οι παθόντες αναγνώρισαν τον 33χρονο ως τον δράστη των σε βάρος τους εγκλημάτων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.