Τελεσίγραφο του Δήμου στους παραβάτες.

 

Κασιμάτης: Δεν υποκύπτουμε σε απειλές.
Γουρδομιχάλης: Αν δε συμμορφωθείτε θα πάρουμε μέτρα.

 

Η παραβίαση της ελεύθερης ζώνης κίνησης πεζών, πλάτους 3 μέτρων, στη πλατεία Ελευθερίας και της αντίστοιχης στη πλατεία Μέμου, από καρέκλες, σταντ και άλλα αντικείμενα που τοποθετούνται αυθαίρετα, δημιουργεί νέα κόντρα μεταξύ του Δήμου Κορυδαλλού και ορισμένων ιδιοκτητών επιχειρήσεων καφέ, ποτού και φαγητού.
Όπως είναι γνωστό με απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο άλλαξε το τρόπο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες του Δήμου. Για πρώτη φορά ειδικά στη πλατεία Ελευθερίας τα τραπεζακαθίσματα απομακρύνθηκαν από τις βιτρίνες των καταστημάτων και δημιουργήθηκε εσωτερική ελεύθερη ζώνη πλάτους 3 μέτρων στη διάθεση των πεζών.
Η απόφαση αυτή δημιούργησε σύγκρουση με ορισμένους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που προφανώς ήθελαν να έχουν το πάνω χέρι στη πλατεία. Τελικά δεν πέρασαν οι αντιρρήσεις τους και το μέτρο εφαρμόστηκε. Μάλιστα τόσο ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος Γρ. Γουρδομιχάλης ξεκαθάρισαν προς κάθε κατεύθυνση ότι η ασφάλεια και η άνεση των πεζών είναι πάνω από όλα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές τέσσερεις (4) ιδιοκτήτες τέτοιων επιχειρήσεων είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο του Γ. Μελά σε κόντρα με τον Στ. Κασιμάτη.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του “Θέλουμε συνεργασία με κανόνες. Στη πόλη πρέπει να συνυπάρξουμε όλοι με ασφάλεια. Δε μας φοβίζουν ύβρεις και απειλές ορισμένων. Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Είναι όμως στο χέρι των πολιτών να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να επικρατήσουν στη πόλη τα διάφορα συμφέροντα”.
Στο μεταξύ με επείγον έγγραφο του ο Γρ. Γουρδομιχάλης ζητά από τους ιδιοκτήτες να σταματήσει η τοποθέτηση αντικειμένων στην ελεύθερη ζώνη και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των πεζών ενώ προειδοποιεί για άμεσα μέτρα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.