Ο Γιάννης Μπαξεβάνης

Υποψήφιος

 με τον Βαγγέλη Ντηνιακό 

 

 

 

 

  

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι Χαϊδαριώτης  αρχιμάγειρας, πολυβραβευμένος ( με πολλούς
Χρυσούς Σκούφους, δύο φορές "Σεφ της Χρονιάς",  "Σεφ του Μέλλοντος" κ.ά.) και ακούραστος υπερασπιστής της ελληνικής γαστρονομίας και των ποιοτικών ντόπιων προϊόντων.


Είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας, επαναφέροντας
στα τραπέζια τα πιο απαιτητικά ξεχασμένα προϊόντα: χαρούπι, σταμναγκάθι, κρίταμο, κλπ.


Δούλεψε στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας και ήταν σεφ της «Γιορτής» στο Χαϊδάρι.


 Έχει ταξιδέψει σ' όλες τις ηπείρους για να παρουσιάσει την τέχνη του, σε εστιατόρια στην
Γαλλία, στην Ελβετία , στο Ντουμπάι, στο Μιλάνο, στη Νότια Αφρική, στην Αυστραλία,
αλλά  και στη Νέα Υόρκη στα Ηνωμένα Εθνη,  στις σχολές Culinary Institute of America σε
Νέα Υόρκη και Σικάγο και στην κορυφαία École Hôtelière de Lausanne.


Σήμερα είναι Σεφ σύμβουλος σε πολλά εστιατόρια της χώρας, ένα εκ των οποίων βρίσκεται
στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο διοργανώνει κάθε χρόνο
στους δρόμους ένα γιγάντιο  τραπέζι με αποκλειστικά ντόπια προϊόντα.


Είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά. Με την αφορμή αυτή, ξεκίνησε πριν 25 χρόνια
μαθήματα μαγειρικής για παιδιά σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της κακής διατροφής.
Συγγραφέας του βιβλίου "Τα καλύτερα μου" από τις εκδόσεις Καστανιώτη.