ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ

 

2358678

 


Σε τραγωδία εξελίχθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα, στο ψυχιατρείο του Δαφνίου, καθώς ο απολογισμός είναι τρεις νεκροί.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την Πυροσβεστική υπηρεσία, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη ατόμου το οποίο αγνοείται. Οι νεκροί είναι τρόφιμοι του ψυχιατρείου οι οποίοι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι δεμένοι πάνω στα κρεβάτια τους από τους πυροσβέστες.

 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι ασθενείς βρέθηκαν δεμένοι στα κρεβάτια τους και έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι η φωτιά ξέσπασε σε ένα πατάρι με στρώματα και σεντόνια, που βρίσκεται στην έβδομη πτέρυγα.

 

Όπως έγινε γνωστό για το τραγικό συμβάν ευθύνεται ένας τρόφιμος του νοσοκομείου, ο οποίος έπασχε από σχιζοφρένεια και είχε διαπράξει έγκλημα στο παρελθόν. 

 

Ο δράστης ήταν απομονωμένος σε διαφορετικό χώρο και τον έσωσαν πρώτο. Μάλιστα, τα θύματα βρίσκονταν σε διπλανό θάλαμο, ο οποίος φιλοξενούσε συνολικά 17 άτομα, από τα οποία τα 14 σώθηκαν.

 

Δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Οι νεκροί ήταν ηλικίας 30-45 ετών.

 

Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε στη μάχη της κατάσβεσης στο σημείο με 11 οχήματα και 33 άνδρες, έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά λίγο μετά τις 18:00.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.