ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ:

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

 

polites arxiki

 

''Την Κυριακή 24 Απρίλη 2016, στην πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των "Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου".Μια σημαντική εκδήλωση όπως πιστοποιεί και το θέμα της: "Μεσόγειος, Θάλασσα Ειρήνης".

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου" Θοδωρής Σπηλιόπουλος, άνοιξε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στο προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τις δράσεις αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί και που πρέπει να γίνουν ακόμη, ώστε οι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στην ιστορία του Χαϊδαρίου, όπου οι πρώτοι κάτοικοι ήταν Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Η κ. Ντίνα Καλιοτζή- Χατχημιχάλογλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω "ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΥΔΩΝΙΕΣ", προσέγγισε το θέμα με μια ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της προσφυγιάς των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας, από τις πρώτες στιγμές του ξεριζωμού, μέχρι την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Ο κ. Μάριος Λώλος ,φωτορεπόρτερ, παρουσίασε με πολύ παραστατικό τρόπο και μέσα από τις βιωματικές του εμπειρίες τον αγώνα που έδιναν όλο αυτό το διάστημα οι εθελοντές- αλληλέγγυοι και ο απλός κόσμος στα νησιά μας και κυρίως στη Λέσβο, για τη διάσωση και την περίθαλψη των προσφύγων.

Ο κ. Ανδρέας Μπελέγρης, δημοσιογράφος, προσέγγισε το θέμα του πολέμου γύρω από τη Μεσόγειο λέγοντας χαρακτηριστικά παραφράζοντας το τίτλο της εκδήλωσης ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μετέτρεψαν τη Μεσόγειο από Θάλασσα ειρήνης σε "θάλασσα πολέμου". Επίσης αναφέρθηκε σε προσωπικές βιωματικές μαρτυρίες από την Αίγυπτο με τη πτώση του Μπουμπάρακ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Γ. Βελέντζας πρόεδρος των "Εν Ελλάδι Νεοφωκααίων Προσφύγων Χαϊδαρίου".Ο σύντομος χαιρετισμός του ήταν ουσιώδης , σεμνός , ανθρώπινος και προσέγγιζε το ζήτημα της προσφυγιάς με ένα ευαίσθητο τρόπο, όπως εξάλλου αρμόζει σε έναν άνθρωπο και ένα Σύλλογο μελών που οι γονείς τους γνώρισαν από πρώτο χέρι τον πόλεμο, το ξεριζωμό και την προσφυγιά!

Στο τέλος της εκδήλωσης το μουσικό συγκρότημα "Πορεία Δυτικά", με την εξαιρετική ερμηνεία τραγουδιών, χάρισε ευχάριστες στιγμές χαράς και διασκέδασης.

Στην εκδήλωση ήταν μαζί μας η βουλευτίνα Β΄Αθήνας Αννέτα Καββαδία.

 

 

polites 01

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

«ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ»

 

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι κάνει ομολογουμένως, φιλότιμη προσπάθεια να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την αντικομμουνιστική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν 15 μέρες, συνεχίζει την προσπάθεια να κάνει το άσπρο μαύρο στο λαό της περιοχής και έφτασε στο σημείο να βαφτίσει στην εκδήλωση που πραγματοποίησε, τη ΝΑΤΟΪΚΗ ΘΑΛΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ, σε «ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ»

Στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σαν να μην γνωρίζουν τίποτα για τις κατακόμβες προσφύγων που γέμισαν τη Μεσόγειο νεκρούς, για τους χιλιάδες που έχασαν την ζωή τους από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Όλα αυτά, ενώ συνεχίζονται, οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, οι παραβιάσεις ελληνικών συνόρων, με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά υπό τα βλέμματα των ανεπτυγμένων στο Αιγαίο, Νατοϊκών δυνάμεων. Αποδεικνύεται και έτσι ότι ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, επ' ουδενί εγγυώνται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, κάνοντας σκόνη τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και συνολικά της εγχώριας αστικής τάξης, που συμφώνησαν να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

* Οι απολογητές της κυβέρνησης δεν τολμούν να ομολογήσουν, ότι στηρίζουν και εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ, αυτούς δηλαδή που έχουν πνίξει στο αίμα ολόκληρους λαούς και είναι οι «σύμμαχοι» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και την παραταξή του στο Χαϊδάρι.

* Δεν τολμούν να πουν ότι στηρίζουν και εφαρμόζουν τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και αυτές με την Τουρκία που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας.

* Δεν τολμούν να πουν ότι αυτές οι συμφωνίες προβλέπουν καταστολή, επαναπροώθηση, με αυστηρή τήρηση της Σένγκεν, δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής, παραβίαση ακόμα και της Συνθήκης της Γενεύης.

* Ας πάνε στους πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά να πούνε, ποιους θεωρούν συμμάχους και ποιους εξυπηρετούν με την πολιτική τους.

Πάει πολύ η κυβέρνηση που πανηγυρίζει για το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε και φέρνει νέο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, που μπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παζάρια και ανταγωνισμούς, που απεργάζεται με την ΕΕ πώς θα κάνει το βίο αβίωτο του λαού μας, που στοιβάζει πρόσφυγες και μετανάστες σε hotspot κάτω από άθλιες συνθήκες, να πραγματοποιεί και «βραδιές» αλληλεγγύης.

Βέβαια για το πως εννοούν στο ΣΥΡΙΖΑ την αλληλεγγύη το έχουμε καταλάβει από τις δεκάδες ΜΚΟ που αλωνίζουν στη χώρα και παίζουν παιχνίδια εγχώριων και ξένων δυνάμεων σε βάρος των προσφύγων, με ενίσχυση πακτωλού εκατομμυρίων από την κυβέρνηση και την ΕΕ.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού, με τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη φτωχολογιά και θα συνεχίσει την προσπάθεια αποκάλυψης της πολιτικής που υπηρετεί η κυβέρνηση και της οργάνωσης του αγώνα, της σύγκρουσης και της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος που δημιουργεί κρίσεις, φτώχεια και πολέμους.

Μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκα στρώματα του Χαϊδαρίου, ένα δρόμο έχουν, να παλέψουν ενωμένοι, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να παλέψουν ενάντια στις αποφάσεις κυβέρνησης, ΕΕ και ΝΑΤΟ που καταδικάζουν τους λαούς στον θάνατο, την προσφυγιά, τη φτώχια και την εξαθλίωση.

ΚΟΒ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΚΕ