ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

 

 

 

Μπορεί να έχει μόνο λίγο χρονικό διάστημα παρουσίας σε επίσημες διοργανώσεις της ΕΠΣΑ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας) ο Αστέρας Χαϊδαρίου, αλλά από το περασμένο Σαββατοκύριακο άρχισε και λαμβάνει μπρος το βασικό πλάνο των ιθυνόντων της ομάδας. Ο Αστέρας Χαϊδαρίου, που ιδρύθηκε πριν από ενάμισι (1,5) χρόνο και από το περασμένο καλοκαίρι είναι νόμιμο μέλος της ΕΠΣΑ, έχει ως βασικό μέλημα την οργανωμένη και δομημένη λειτουργία ποδοσφαιρικών ακαδημιών, οι οποίες έως τώρα έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου και η απήχηση τους στην πόλης μας το Χαϊδάρι είναι μεγάλη.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, την περασμένη Κυριακή και πιο συγκεκριμένα για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ΄ ΕΠΣΑ όπου το ανδρικό τμήμα του Αστέρα Χαϊδαρίου υποδέχθηκε τον ιστορικό Εθνικό Αστέρα (τελικό σκορ 1-1), πήρε το «βάπτισμα του πυρός» ο νεαρός συμπολίτης μας Γιώργης Παπαδάκης (δεξιά φώτο), ο οποίος είναι γεννημένος το 2002 και είναι μέλος του παιδικού τμήματος του συλλόγου. Ο 14χρονος παίκτης, που είχε δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνα ανδρικού πρωταθλήματος, μπήκε ως αλλαγή στο 80΄ και έκανε έτσι το ντεμπούτο του, την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα του Αστέρα Χαϊδαρίου. Ήταν ο πρώτος παίκτης από τις ακαδημίες του Αστέρα Χαϊδαρίου, που προωθήθηκε στο ανδρικό τμήμα της ομάδας.
Ο νεαρός επιθετικός ανήκει στο παιδικό τμήμα του συλλόγου, όπου είναι βασικό μέλος και την έγκριση για την προώθηση του στο ανδρικό τμήμα είχε δώσει ο Τεχνικός Διευθυντής του σωματείου, βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, κ. Μάξιμος Κατικαρίδης (φώτο αριστερά), ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα είχε δουλέψει πολύ με τον Παπαδάκη και έκρινε ότι ήρθε η ώρα να αρχίσει να συλλέγει περαιτέρω εμπειρίες. Ο Παπαδάκης θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις του και τις υποχρεώσεις του με το παιδικό τμήμα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτίσει ο Κατικαρίδης, θα μετέχει και στα προπονητικά προγράμματα των ανδρών, όπου προπονητής είναι ο Βασίλης Τσιάκαλος.
Ο Γιώργης Παπαδάκης, που είναι γεννημένος το 2002 και έχει καταγωγή από την Κρήτη, άρχισε να «κλωτσάει» την μπάλα από τις ακαδημίες του ΑΟ Χαϊδαρίου το 2008 και το περασμένο καλοκαίρι μετακινήθηκε στην ομάδα του Αστέρα Χαϊδαρίου. Παράλληλα, ο νεαρός συμπολίτης μας είναι από τους άριστους μαθητές της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου και πρώτο λόγο έχουν πάντα οι μαθητικές του επιδόσεις.
«Ο Γιώργης Παπαδάκης είναι ο πρώτος μικρός από τις ακαδημίες της ομάδας μας που είχε την ευκαιρία να πάρει… άρωμα και εμπειρία από το ανδρικό τμήμα. Έχει ταλέντο, πρέπει ακόμη να δουλέψει πολύ, προκειμένου να χαρεί το ποδόσφαιρο και μακάρι να φτάσει σε ψηλά επίπεδα. Εκτός από τον Παπαδάκη και μέχρι την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, θα ακολουθήσουν και άλλα παιδιά από τις ακαδημίες μας και συγκεκριμένα από το παιδικό τμήμα, που θα έχουν ανάλογες ευκαιρίες. Ήδη δουλεύουμε για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, όπου σιγά, σιγά, θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά ο σκοπός λειτουργίας του Αστέρα Χαϊδαρίου, που είναι η προώθηση και στελέχωση του ανδρικού τμήματος από δικά του παιδιά, από παιδιά της πόλης μας. Για την ώρα συνεχίζουμε την εντατική δουλειά στις ακαδημίες μας, που ξεκίνησαν από το μηδέν κυριολεκτικά και τώρα έχουμε 190 παιδιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Μάξιμος Κατικαρίδης.