ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

 

 

ΣΤΟ «CAMP NOU» Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ!

 

 

BARASTNX

 

 

 

 

Παγκόσμιο κοινωνικό γεγονός το ποδόσφαιρο, και η Μπαρτσελόνα, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, το έχει αναγάγει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας γίνει ένας πρωτοπόρος οργανισμός καινοτομίας σε όλη την υφήλιο.

 

Η φιλοσοφία της και οι ιδέες της διαχέονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου!

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κατά μονάς, αλλά και σε πιο συλλογικό επίπεδο, έστω και με μικρά βήματα, όχι μόνο μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά και ερασιτεχνικά σωματεία, κοιτούν την επόμενη μέρα του αθλήματος και επενδύουν τουλάχιστον στην γνώση, που είναι απαραίτητη πρωτίστως για τα στελέχη τους, στον τεχνικό και τον διοικητικό τομέα.

 

Ο Αστέρας Χαϊδαρίου, μπορεί να είναι λίγα χρόνια στο προσκήνιο από την ίδρυση του το 2015, αλλά οι οργανωμένες ακαδημίες του είναι η «αιχμή του δόρατος» στο ποδοσφαιρικό του οικοδόμημα.

 

Όπως γνωστοποιήθηκε από την διοίκηση, και ακολουθώντας ο σύλλογος πιστά τα νέα δεδομένα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, ο Αστέρας Χαϊδαρίου θα εκπροσωπηθεί επίσημα την προσεχή Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στην διεθνή ημερίδα της FC BARCELONA, που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του «CAMP NOU».

 

Την ομάδα της πόλης μας σε αυτή την μήτι άλλο, κορυφαία εκδήλωση (που διοργανώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα), θα εκπροσωπήσουν, η Πρόεδρος του ΑΟ Αστέρας Χαϊδαρίου κ. Νίκη Κυριαζοπούλου (κεντρική φώτο / δεξιά) και ο Τεχνικός Διευθυντής του συλλόγου κ. Χρήστος Γιώτης (κεντρική φώτο / αριστερά).

 

Η ημερίδα αφορά την επικοινωνία μεταξύ προπονητών και ποδοσφαιριστών, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού του τμήματος καινοτομίας της Μπαρτσελόνα, τονίζονται τα εξής: « Όλοι οι προπονητές ποδοσφαίρου μοιράζονται ένα κοινό δίλημμα: πώς μπορούν να κάνουν τους παίκτες τους να προχωρήσουν. Το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η ικανότητα σαφούς επικοινωνίας των προσδοκιών, των στόχων, των απόψεων και των συναισθημάτων στους παίκτες τους, καθώς και η προσεκτική ακρόαση τους. Η παρακίνηση της ομάδας παρέχοντας τις σωστές πληροφορίες θα τους επιτρέψει να εκπαιδεύσουν αποτελεσματικά και να βελτιώσουν την απόδοση.

 

Πρόκειται επίσης για τη μεθοδολογία, την προσωπικότητα, τη διαχείριση και τη διανοητική συμπεριφορά. Γνωρίζοντας ποια άτομα μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο και καθοδήγηση από άλλους σε ορισμένες περιοχές του παιχνιδιού.

 

Οι προπονητές ελίτ δεν οδηγούν μόνο από το παράδειγμα, αλλά αναλαμβάνουν την ευθύνη όταν οι στρατηγικές δεν πάνε όπως έχει προγραμματιστεί. Παραμένουν θετικοί που αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες και αναζητούν πάντα ευκαιρίες και όχι προκλήσεις.

 

Στη διάσκεψη, οι κορυφαίοι προπονητές ποδοσφαίρου θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους με τους ελίτ παίκτες και τις ομάδες και για το πώς έχουν προετοιμάσει το δρόμο για μια ανταμείβοντας εμπειρία προγύμνασης χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία και στρατηγικές».

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής του ΑΟ Αστέρα Χαϊδαρίου, κ. Χρήστος Γιώτης, ο οποίος εξειδικεύεται στην προπονητική ακαδημιών και νεαρών αθλητών, παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του έχει αξιόλογη και αξιοπρόσεκτη διαδρομή στον χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικά των υποδομών.

 

Ο Χρήστος Γιώτης, ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής με τον ιστορικό Ατρόμητο Πειραιά, ενώ έχει παίξει ακόμη σε Ελλάς Ποντίων, ΑΠΕ Αγία Ελεούσα και Ν. Φάληρο.

 

Την περασμένη σεζόν (2018-2019) και για ένα μεγάλο διάστημα, ο Γιώτης ήταν προπονητής στον Ατρόμητο Πειραιά και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

 

Έχοντας στην κατοχή του το πτυχίο προπονητή κλίμακας UEFA B, ο Χρήστος Γιώτης είναι σπουδαστής του τμήματος Φυσικής Αγωγής του City Unity College, ενώ ως προπονητής τμημάτων υποδομών έχει θητεύσει στο δίκτυο σχολών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, στον Ατρόμητο Πειραιά, ενώ εδώ και σχεδόν2,5 χρόνια συνεργάζεται με τον Αστέρα Χαϊδαρίου, αναλαμβάνοντας την Τεχνική Διεύθυνση τον περασμένο Ιούλιο.

 

Η Πρόεδρος του ΑΟ Αστέρας Χαϊδαρίου, Πολιτικός Μηχανικός, κ. Νίκη Κυριαζοπούλου, πρωτοπορεί, όχι μόνο με την διοικητική ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο, αλλά να επισημανθεί ότι είναι από τις λίγες γυναίκες στην Ελλάδα, που κατέχει ήδη πιστοποιημένο δίπλωμα (νόρμα της UEFA) της ΕΠΟ και αφορά τους παράγοντες ανά την επικράτεια.



 

 

BARAMEF

 

 

 

 

AKMONSA