Πρωτιά για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας

epixeirhmatologiaarxikh

 

 

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν επιτυχώς και διακρίθηκαν στους 7ους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας, ένας εκπαιδευτικός θεσμός που ξεκίνησε το 2014 με διοργανωτή το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Πολύτροπη Αρμονία» στο Χαϊδάρι σε συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ Παπάγου και την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc.
Στον διαγωνισμό που έλαβε χώρα το Σάββατο 15 Μάϊου 2022 στο αμφιθέατρο της Πολύτροπης Αρμονίας έλαβαν μέρος δεκαέξι σχολεία και τέσσερις μεικτές ομάδες.
Σκοπός του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η καλλιέργεια του οργανωμένου λόγου και της δομημένης σκέψης, η μύηση στον ευπρεπή και δημοκρατικό διάλογο, η προώθηση του σεβασμού στην διαφορετική άποψη, η διαχείριση και διαπραγμάτευση ποικίλων θεμάτων με βάση το επιχείρημα και τη λογική, η χρήση αυθεντικής και κόσμιας γλώσσας επικοινωνίας, η ενθάρρυνση συμμετοχής στον δημόσιο διάλογο και η ενίσχυση της ενσυναίσθησης. Μα πάνω από όλα η ανάδειξη της σημαντικότητας του ήθους και του πολιτισμού ως προϋπόθεση του ευπρεπούς και ευγενούς διαλόγου.
 
epixeirhmatologia1
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη σημαντική αυτή διάκριση η οποία, αν μη τι άλλο, είναι αποτέλεσμα επίμονης, εργώδους και διαρκούς προσπάθειας, ισχυρής θέλησης και πίστης σε έναν ανώτερο στόχο και σκοπό. Είναι η ανταμοιβή και ο καρπός του προσωπικού τους αγώνα. Εν τέλει, είναι η απαράμιλλη θέα στο τέλος του ανήφορου!
Συγχαρητήρια, επίσης, στους εκπαιδευτικούς της ομάδας ρητορικής του σχολείου μας που, παρά τις δυσκολίες των καιρών, αγκάλιασαν τους μαθητές και με περίσσεια αγάπη, αφοσίωση και επιμονή μύησαν τα παιδιά μας στον μαγικό κόσμο της ρητορικής, της ύψιστης τέχνης του λόγου και του αντίλογου.
Ας είναι τούτη η πρωτιά, η απαρχή πασών επιτυχιών, προσωπικών και άλλων. Επιτυχίες, ωστόσο, που θα συνοδεύονται και θα χαρακτηρίζονται πάντα από ήθος, ακεραιότητα, ταπεινότητα, αξιοσύνη, αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό. Τούτος είναι ο μόνος δρόμος προς την προσωπική πλήρωση, ολοκλήρωση και ευδαιμονία.
Καλή τύχη στο επόμενο βήμα σας..
Για το ΔΣ
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
 
epixeirhmatologia2