Το 4o ΓΕΛ ΣΤΟ CERN ΕΛΒΕΤΙΑΣ

 

 4o gel arxiki

 

 

Μοναδικές στιγμές πέρασαν μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας στην Ελβετία από 7/3 έως 11/3/2016.
Πρώτη ημέρα επίσκεψη στην Γενεύη όπου είδαμε την παλιά πόλη το σπίτι του Καποδίστρια το καθεδρικό ναό, την λίμνη με το περίφημο συντριβάνι 140 ύφους και πολλά μνημεία.
Δεύτερη μέρα στην πρωτεύουσα της Ελβετίας Βέρνη, επίσκεψη στο κοινοβούλιο ,το σπίτι του Αϊνστάιν, την παλιά πόλη το καθεδρικό και το περίφημο πάρκο με τις αρκούδες.
Τρίτη ημέρα είχε το μουσείο του ερυθρού σταυρού, μοντέρνας τέχνης, και το μουσείο σοκολάτας, σταματήσαμε στο Μοντρέ για καφέ και περάσαμε από την Λωζάνη και την έδρα των ολυμπιακών αγώνων.
Τετάρτη ημέρα στο CERN εδώ είχαμε ξενάγηση από Έλληνες ερευνητές για τα πειράματα που γίνονται εδώ με την συμμετοχή της χώρας μας μάθαμε για την μελέτη της διάσπασης των μορίων είχαμε μεσημεριανό με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευόμενους στο CERN αξέχαστες στιγμές , είχαμε χρόνο για μια βόλτα στο Σαν Ελιζέ το λεγόμενο και Βενετία των Άλπεων.
Πέμπτη μέρα στο πανεπιστήμιο της Γενεύης όπου με την καθοδήγηση φοιτητών κάναμε πειράματα για τα χρώματα τα πυροτεχνήματα και τα ποτά, επισκεφτήκαμε το εστιατόριο του πανεπιστημίου και αναχωρήσαμε για το αεροδρόμιο.
Μια αξέχαστη εμπειρία.

 

 4o gel 01

 

 

4o gel 02

 

4ogel 03

 

 

4ogel 04

 

 

4ogel 05

 

 

 

4o gel arxiki