Εκδήλωση βράβευσης μαθητών από τον Δήμο Κορυδαλλού

 

Epitihontes Arx

 

Σε ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Κορυδαλλού, αποφοίτων των πέντε γενικών Λυκείων και του ΕΠΑΛ της πόλης, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε και φέτος από τον Δήμο Κορυδαλλού και το τμήμα Παιδείας σε συνεργασία με την Ένωση των Συλλόγων Γονέων και βραβεύθηκαν 401 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες.
Στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης καλωσόρισε και συνεχάρη τις νέες, τους νέους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, τονίζοντας ότι «κάθε χρονιά διαφορετικά πρόσωπα, κάθε χρονιά εκατοντάδες νεαροί Κορυδαλλιώτες και Κορυδαλλιώτισσες, σε έναν ελπιδο-φόρο κύκλο ζωής ο οποίος αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της πόλης αλλά και της πατρίδας μας».
Ιδιαίτερη στιγμή της φετινής εκδήλωσης ήταν η βράβευση τεσσάρων, πλέον, φοιτητών, οι οποίοι είναι κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. «Στην προσπάθειά τους είχαν την απεριόριστη στήριξη της διεύθυνσης της φυλακής, των καθηγητών και των εθελοντών της ΕΛΜΕ, αλλά και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας «Γεώργιος Ζουγανέλης», όλων εκείνων που κάνουν καθημερινά πράξη το όραμα για την εκπαίδευση των κρατουμέ-νων η οποία καλείται να μεταμορφώσει τους θύτες σε μαθητές» ανέφερε συγκινημένος ο Σταύρος Κασιμάτης, παραδίδοντας τους επαίνους στον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, Χριστόφορο Γιαννακόπουλο.
Είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η δημοτική αρχή δεν ταυτίζει τα κτίρια με τους ανθρώπους, τους οποίους στηρίζει, παράλληλα με τους αγώνες της για πλήρη απομάκρυνση των φυλακών.
Χαρακτήρισε μάλιστα νίκη των κατοίκων το γκρέμισμα των δυο εν ενεργεία πτερύγων των φυλακών και τη μετατροπή του χώρου των 10 στρεμμάτων σ’ ένα καταπράσινο πάρκο και χώρο αναψυχής με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής σε. «Είναι μια αρχή για την οριστική νίκη. Είναι μια αρχή για την οριστική απομάκρυνση των φυλακών και είναι μια νίκη και δική σας».
Ειδική διάκριση απονεμήθηκε στον Νίκο Μητράκο, από το 2ο Λύκειο Κορυδαλλού, ο οποίος εκπροσώπησε την χώρα μας στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2017, που διοργανώθηκε στην Ινδονησία και στην οποία συμμετείχαν μαθητές από 88 χώρες από όλο τον κόσμο.
Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές να πορευθούν στη ζωή τους εμπνεόμενοι και από τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Ό, τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό, τι δεν ποθήσαμε αρκετά. Ποθείστε λοιπόν με όλη σας την δύναμη την ζωή. Η σημερινή σας νίκη είναι μόνο η αρχή για ένα λαμπρό μέλλον».
Χαιρετισμό απεύθυνε και η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Άννα Τζαβαλή, η οποία ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, υπογραμμίζοντας ότι η Ένωση θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους μαθητές και τις ανάγκες τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απένειμαν τιμητικούς επαίνους η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Μεταξά, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Βάϊος Μανώλης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Μαρία Γιαννακάκη και Γιάννης Πά-χος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, η επικεφαλής της παράταξης “Πάμε Αλλιώς” Δημοτική Σύμβουλος Καίτη Κυλάκου, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Διακάτου, Ιωάννα Καλομπράτσου και Κώστας Καλούδης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιχάλης Ευθυμιάδης, Γιώργος Μακρυνός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φίλιππος Θεοφιλίδης, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Άννα Μερτζάνη και Κώστας Λογγοβίτης.

 

Epitihontes 1

 

Epitihontes 2

 

 

Epitihontes 3

 

Epitihontes 4

 

Epitihontes 5