Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας,

Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών

Νίκου Καραγιάννη

για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

 

karagiannis nikos arxiki

 

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου εύχεται καλή επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θέλουμε να σας εκφράσουμε τη αμέριστη στήριξη σε αυτή τη δύσκολή, απαιτητική και σημαντική μάχη που θα δώσετε.

Γνωρίζουμε καλά, ότι ο δρόμος έως εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολος. Είχε απαιτήσεις και θυσίες που δυστυχώς είναι πολύ μεγάλες για γονείς και μαθητές. Είναι τα πάρα πολλά χρήματα που πρέπει να δαπανήσουν οι γονείς, σε καιρούς που οι μειώσεις είναι αιματηρές για τους εργαζόμενους, ώστε να έχουν κάθε δυνατή βοήθεια τα παιδιά. Είναι οι ατελείωτες ώρες μελέτης των παιδιών που πρέπει να περάσουν, αφού το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις σε πολύ συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, προετοιμάζοντας τα παιδιά για εξετάσεις και όχι μορφώνοντας τα, ολοκληρωμένα.

Πολλοί θα πουν ότι είναι η μεγαλύτερη μάχη της ζωής σας, χωρίς να λογαριάζουν ότι απευθύνονται σε παιδιά 18 χρονών. Η αλήθεια είναι ότι όλη η ζωή είναι μπροστά σας και είναι γεμάτη σταυροδρόμια και επιλογές. Σας ευχόμαστε ολόψυχα οι επιλογές σας, η ζωή σας να έχει χαρακτηριστικά μάχης, διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής από αυτή των γονιών σας, διότι τα πάντα στη ζωή διεκδικούνται τίποτα δε χαρίζεται και η διεκδίκηση γίνεται πράξη με το συλλογικό αγώνα.

Καλή επιτυχία λοιπόν, σε όλους τους μαθητές, να ξέρετε ότι η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θα είναι κοντά σας γνωρίζοντας πολύ καλά τις αγωνίες και προσδοκίες σας.

Ο Αντιδήμαρχος

Νίκος Καραγιάννης