ΟΙ  «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ» ΣΤΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου η εκδήλωση από την Ανώτερη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Ιστορίες μπαλέτου», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σχολής Χορού του Δήμου μας.
Η  συνάντηση αλλά και η γνωριμία με την ιστορία και την πρακτική του μπαλέτου και του χορού γενικότερα, μέσα από μια διάλεξη – επίδειξη από τους καθηγητές και τους σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ε.Λ.Σ. για μικρούς και μεγάλους, ενθουσίασε το κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να συμμετέχει σε διαδραστικά δρώμενα.
Την παράσταση παρουσίασε η κ. Στεργιανή Τσιντζιλώνη, καθηγήτρια της Ανώτερης  Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ε.Λ.Σ. –Διδάκτωρ Θεωρίας και Ιστορίας του Χορού και την  επιμέλεια των ασκήσεων καθώς και την επιμέλεια των παραστάσεων είχαν οι καθηγητές της  Ανώτερης  Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ε.Λ.Σ. Γιάννης Ντουτσάκης, Εριφύλλη Εφραιμίδου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη και Αγγελική Σίμου. Οι  παραστάσεις πλαισιώθηκαν από τον πιανίστα  της Σχολής Χορού της Ε.Λ.Σ. κ. Θοδωρή Ρέγκλη.