ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κας ΔΙΩΝΗ - ΣΙΓΑΛΑ
στο 1ο ΚΑΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

με θέμα:
ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

&ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

 

KOSMO ARXIKH

 

    Στην ομιλία της, η Κα ΔΙΩΝΗ-ΣΙΓΑΛΑ μας ανέλυσε τις βασικές λειτουργίες του τριπλού εγκεφάλου (με βάση την «Θεωρία του») και πόσο επηρεάζουν τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας, με μεθόδους και μέσα που δεν είναι πάντα αντιληπτά.
    Χρησιμοποιώντας τα επιτεύγματα της νευροεπιστήμης, τα οποία φροντίζουν να μαθαίνουν γρήγορα, οι παραγωγοί των Μ.Μ.Ε. και οι διαφημιστές, εφαρμόζουν τεχνικές μεθόδους βασισμένες σε ακριβείς νευρομετρικές, βιομετρικές και ψυχομετρικές μετρήσεις, έτσι ώστε να κατευθύνουν την απόφαση αγοράς, τις επιλογές και την κρίση μας, προς ό,τι αυτοί θεωρούν -ως «ίδιον»- συμφέρον.
    Με βάση την «Θεωρία του Τριπλού Εγκεφάλου», ποντάρουν στο πιο ευάλωτο τμήμα του, τον «ερπετικό εγκέφαλο», ο οποίος έχει μεγαλύτερη επιρροή στη λήψη των τελικών μας αποφάσεων απ’ ό,τι ο «λογικός» ή ο «συναισθηματικός».
    Στην ομιλία της, η Κα ΣΙΓΑΛΑ, μας ανέλυσε τις βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου και μας παρουσίασε στοιχεία για τον τρόπο εφαρμογής των διαφόρων μεθόδων που χρησιμοποιούνται στη χειραγώγηση της απόφασής μας.
    Στόχος της τόσο επιτυχημένης ομιλίας ήταν να αποκτήσουμε επίγνωση του τρόπου που οδηγούμαστε σε κρίσεις και αποφάσεις και να αποκομίσουμε τις απαραίτητες γνώσεις και τακτικές ώστε να είμαστε ικανοί να κρίνουμε και να αποφασίζουμε τις δικές μας επιλογές!!!
    Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Κα ΣΙΓΑΛΑ, η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα χαρισματική στο να χειρίζεται τον λόγο με τόσο σαφή, κατανοητό αλλά και απλό τρόπο ώστε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ να μπορούμε να συμμετέχουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και στο τέλος της ομιλίας να έχουμε πολλά και εύλογα ερωτήματα στα οποία μας απάντησε με μεγάλη προθυμία!

 

Με αγάπη,

Λίνα Κοσμοπούλου
Μέλος του 1ου ΚΑΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ