Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

“ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”

 

 

 

PATRIDA ARX

 

 

 

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ “ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”

 

 

Ο σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας “Αξέχαστες Πατρίδες” πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του, στον Πολυχώρο “View Hall”, όπου έγινε το αδιαχώρητο. Ήταν πάνω από 400 άτομα που έδωσαν το παρών, οι οποίοι ήταν φίλοι, μέλη του συλλόγου και εκπρόσωποι πάνω από 30 αδελφά σωματεία, που κατέκλυσαν το κοσμικό κέντρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του συλλόγου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο σύλλογος κατάφερε να συγκεντρώσει όλο αυτό τον κόσμο, που στην πλειοψηφία του ήταν νεολαίοι, κάτι το οποίο αποτελεί πραγματικά μεγάλη επιτυχία του συλλόγου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του συλλόγου Θεοφάνη Κοντοχρήστου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δυναμική παρουσία του κόσμου, δίνει δύναμη και κουράγιο, παρόλο τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Στη συνέχεια ο εξαίρετος ιστορικός και λαογράφος κ. Γιώργος Χατζηελευθερίου πήρε τη σκυτάλη και ανέλαβε να παρουσιάσει το χορευτικό του συλλόγου, το οποίο έκανε είσοδο και χόρεψε παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, συνοδευόμενο από τον Χαράλαμπο Κοντοχρήστο στη λύρα και τον Θεοδόση Ευφραιμίδη στο νταούλι. Την επιμέλεια του χορευτικού είχε η χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Μαρία Βασιλειάδου.

Κατόπιν ακολούθησε γλέντι, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες και ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του. Στο ποντιακό πρόγραμμα ήταν ο Σταύρος Σαββίδης στο τραγούδι, η ΠαυλίναΠαπαβραμίδου στο τραγούδι, ο Γιάννης Χατζαρίδης στη λύρα, και ο Θεοδόσης Ευφραιμίδης στο νταούλι. Στο λαϊκό και νησιώτικο πρόγραμμα ήταν ο τραγουδιστής Μπάμπης Πουρνάρας με όλο το μουσικό επιτελείο του. Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς την είχε ο αξιαγάπητος φίλος του συλλόγου Βασίλης Γιαννόπουλος. Ήταν μια μαγική ποντιακή βραδιά, γεμάτη γέλια, χαρές, χορούς και τραγούδια.

 

Μια βραδιά πλημμυρισμένη από έντονα συναισθήματα χαράς, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους:

 

Ο Βασίλης Λεβέντης – Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης – Πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος και Νήσων, η Αθηνά Σωτηριάδου – Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο Θεόφιλος Καστανίδης – Πρόεδρος συλλόγου “Αργοναύται Κομνηνοί”, o Χαράλαμπος Μαυρίδης – Σύμβουλος του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος και Νήσων και μέλος του συλλόγου Ποντίων Άνω Λιοσίων,ο Γιάννης Γκίκας – επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία για το Αιγάλεω”, ο Ηλίας Μάνδρος – επικεφαλής της παράταξης “Ωρα Αιγάλεω”, η Χριστίνα Κατομέρη – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αιγάλεω, η Ευαγγελία Τζώρτζη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αιγάλεω, η Ελένη Λουμίδη – Διευθύντρια ΕΥΔΑΠ Περιστερίου, ο Όμηρος Παχατουρίδης – Γραμματέας της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων και χοροδιδάσκαλος, ο Παναγιώτης Παπανίκος – Σύλλογος Βαρετάδας Αγ. Δημήτριος, ο Παναγιώτης Ψιλάκης – Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης, η Βαρβάρα Παρασκευοπούλου – Πρόεδρος Ένωσης Ποντίων και Φίλων Μαγούλας, η Χρυσή Καρασαββίδου – Πρόεδρος Μουσικοχορευτικής Εστίας Αιγάλεω “Καύκασος”, η Γεωργία Ερμίδου – Πρόεδρος συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου, ο Θανάσης Αθανασιάδης – Πρόεδρος Ένωσης Ποντίων Περιστερίου, η Ναταλία Ευφραιμίδου – Γεν. Γραμματέας Κ.Ο.Π.Α., ο Νίκος Κοπαλάς – Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού, ο Νίκος Κουλαξουζίδης – Πρόεδρος συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης, ο Δημήτρης Κοσμίδης – Πρόεδρος συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου και μέλη του Δ.Σ., η Ελένη Βαφειάδου – Γραμματέας συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού, εκπρόσωποι από το σύλλογο ¨Φάρος Ποντίων Πατρών”, ο Νώντας Κυριάκης – Πρόεδρος συλλόγου Ποντίων Φοιτητών, η Ελένη Παυλίδη – Πρόεδρος συλλόγου Ποντίων Κορωπίου, ο Νίκος Φωτιάδης – Αντιπρόεδρος συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας, η Κλέα Ανθρωπέλου – Πρόεδρος συλλόγου Ποντίων Ν. Φιλαδέλφειας, εκπρόσωποι του συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας, η Ελένη Παπαδοπούλου - “Ράδιο Κεμεντζεντζής” Ιντερνετικό Ραδιόφωνο, ο Βασίλειος ΚαρυοφυλλίδηςPontos News.

 

Οι παρευρισκόμενοι έδωσαν τα συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο για την άψογη διοργάνωση της βραδιάς. Και του χρόνου με υγεία!!!

 

 

 

PATRIDA 1

 

 

PATRIDA 2

 

 

 

PATRIDA 3

 

 

PATRIDA 4

 

 

PATRIDA 5

 

 

PATRIDA 6

 

 

PATRIDA 7

 

 

PATRIDA 8

 

 

PATRIDA 9