“Ταξιδεύω χορεύοντας από χώρα σε χώρα”

 

 

 

 

X 01

 

 

 

 

  Στις 20 Ιουνίου ο Σύλλογός μας με την λήξη της φετινής περιόδου των χορευτικών μας τμημάτων παρουσίασε στο θέατρο “Αλέξης Μινωτής”  τη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “ Ταξιδεύω χορεύοντας από χώρα σε χώρα “.

  Ξεκινώτας από τη χώρα μας στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν χοροί από πολλές περιοχές της Ελλάδας που χόρεψαν τα παιδιά από το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής, το παιδικό, προεφηβικό και εφηβικό τμήμα με φρεσκάδα και εκφραστικότητα και τα τμήματα των ενηλίκων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν ότι ο χορός είναι μεράκι και τρόπος επικοινωνίας.

  Ακολοὐθησαν στο δεύτερο μέρος μουσικές και χοροί  από την Αφρική, την Ασία (Ινδία), την Αμερική (Μεξικό) και την Ευρώπη (Ισπανία, Σκωτία, Αυστρία, Ιταλία).

  Οι εναλλαγές σε ρυθμούς , οι ποικιλόμορφες μελωδίες, οι τολμηρές χορογραφίες , τα διαφορετικά χορευτικά μοτίβα έδωσαν σε μια , κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη παράσταση χρώμα, πολυμορφία και ζωντάνια.

  Συστατικό στοιχείο αυτής της επιτυχίας ήταν η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς, προσφέροντας από τον χρόνο, τη γνώση, την εμπειρία και… την ψυχή τους.

  Το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση της  συλλογικής αυτής προσπάθειας που  στόχο είχε να αναδείξει την  πολύτιμη δύναμη της τέχνης του χορού!! Γιατί ο χορός, για όλους εμάς, είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!

  Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσους βοήθησαν, με το δικό τους τρόπο ο καθένας , ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η παράσταση και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον επόμενο χρόνο με νέες προτάσεις και παραστάσεις.

 

 

X 02

 

 

X 03

 

 

 

X 04