ΚΟΠΗ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
ΣΤΟ "ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΑΜΠΑΛΙΟΥ" - ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Pont Mous Arx

 

Την Τρίτη 02 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο Ποντιακό Μουσείο του Μπαμπαλιού. Ήταν μια σκέψη της τελευταίας στιγμής και ο σκοπός ήταν να πάρουν χαρά, πρωτίστως, οι κάτοικοι του πανέμορφου χωριού μας. Η σκέψη διαδόθηκε στόμα με στόμα και ευθύς αμέσως ετοίμασε ο καθένας το δικό του έδεσμα για την καλοχρονία. Η Διοίκηση του Μουσείου φρόντισε να προσφέρει ψητό αρνί, σουβλάκια και ποτά για την βραδιά. Δυστυχώς κάποιοι δεν μπόρεσαν να προσέλθουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Έτσι λοιπόν ανταμώθηκαν όλοι οι χωριανοί, αλλά και κάποιοι Μπαμπαλιώτες που διαμένουν στο Αγρίνιο, μέσα στο χώρο του Μουσείου, για να ανταλλάξουν τις ευχές για το νέο έτος και να κόψουν την πίτα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων “Αξέχαστες Πατρίδες” μαζί με τον πρόεδρο του χωριού Αναστάσιο Αποστολάκη και τον Παύλο Θεοδωρίδη, έκοψαν μαζί την πίτα, δείχνοντας την συλλογικότητα και τη σύμπνοια και την αγάπη. Τα τρία φλουριά της πίτας κέρδισαν η Νούλα Μαρνέζου, η Κυριακή Κανακίδου και η Αρετή Σωτηριάδη.
Ήταν μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη βραδιά για το χωριό, όπου δεν έλειψε ο χορός, το κέφι, η χαρά, το γέλιο και η διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Η ατμόσφαιρα ήταν άκρως συγκινητική και ζεστή μεταξύ των ανθρώπων...ακριβώς όπως μέσα σε μια Οικογένεια.
Υποσχόμαστε του χρόνου, πρώτα ο Θεός, ότι θα ανακοινωθεί εγκαίρως η κοπή της πίτας, με συγκεκριμένη ημερομηνία, έτσι ώστε να προσέλθουν όλοι όσοι το επιθυμούν.
Υείαν Ευλοίαν και Καλοχρονίαν σ' οσπίτια σουν!!!! Να είμες πάντα καλά, να ανταμώνομε και να ελέπομε ο εις τον άλλον!!!

 

Pont Mous 1

 

Pont Mous 3

 

Pont Mous 4

 

Pont Mous 5

 

Pont Mous 2