3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου:

το καλύτερο μάθημα...

 

SITE 3o gel

 

Το καλύτερο μάθημα φαίνεται πως έγινε στο 3ο Λύκειο Χαϊδαρίου, στην επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου, με την επίσκεψή του στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης που στεγάζεται σε ένα από τα (4) τέσσερα λιθόκτιστα κτήρια του πρώην στρατοπέδου Ε.Α.Τ.-Ε.Σ.Α., στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Από το ΕΑΤ-ΕΣΑ «πέρασαν» χιλιάδες αγωνιστές, που αφού βασανίστηκαν βάναυσα και ανακρίθηκαν, παραπέμφθηκαν σε στρατοδικείο και από εκεί στις φυλακές ή τις εξορίες.

Το κτήριο που έχει παραχωρηθεί στον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) 1967-1974, χρησιμοποιείται ως Γραφείο του Συνδέσμου και ως Μουσείο της Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, εποπτευόμενο από το δήμο Αθηναίων.

Στους μαθητές μίλησαν, για τις τραγικές εμπειρίες τους την περίοδο της χούντας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου (Σ.Φ.Ε.Α.) 1967-1974.

Στις φωτογραφίες, ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) Θόδωρος Καλογήρου, αγωνιστής της κατάληψης του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών το 1973 και το μέλος Δώρα Καλλιπολίτη, επί έξι χρόνια φυλακισμένη στις φυλακές Αβέρωφ και συνιδρυτής του εκδοτικού οίκου "Εξάντας".

 

SITE 01

 

SITE 11

 

SITE 12

 

SITE 13

 

SITE 14

 

SITE 15

 

SITE 16

 

SITE 09

 

SITE 10

 

SITE 08

 

SITE 06

 

SITE 04

 

SITE 07

 

Θόδωρος Καλογήρου KAI Δώρα Καλλιπολίτη  (δείτε παρακάτω στις φυλακές )

 

 

SITE 05

 

SITE 03

 

SITE 02