ΝΙΚΗ – ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

 

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

 

 

 

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο γειτονικό ντέρμπι με τον Πολυνίκη στην Αγία Βαρβάρα για τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω, που επικράτησε με 55-69 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑ. Μεγάλη και σπουδαία η επικράτηση για το αιγαλιώτικο σωματείο, που παρά τις σημαντικές απουσίες των Κρητικού (από πέρυσι), Σκούταρη (ρήξη Αχίλλειου τένοντα από τον Δεκέμβριο), Διαμαντής (μηνίσκος από την περασμένη εβδομάδα), έδειξε χαρακτήρα και πήρε δίκαια το νικηφόρο αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που μάλλον 10 αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος, «κλειδώνει» την άνετη παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Βέβαια, πριν από ενάμισι μήνα μιλάγαμε για στόχο του συλλόγου την είσοδο στα μπαράζ ανόδου, αλλά έπειτα από τον τραυματισμό Σκούταρη (χάνει τη σεζόν) και την τελευταία ατυχία με τον Διαμαντή, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πλέον ο Θεμιστοκλής κοίταξε να μείνει εύκολα στην Β΄ ΕΣΚΑ, κάτι που όπως είπαμε επετεύχθη με τη νίκη μέσα στην έδρα του νεοφώτιστου, αλλά φιλόδοξου και υπολογίσιμου Πολυνίκη.
Οι παίκτες του Τάκη Σφυρή κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό και με όπλο την αποδοτική ζώνη άμυνας έφτασαν μάλλον εύκολα στη νίκη, που σήμαινε και την παραμονή στην κατηγορία.
Πρώτος σκόρερ για τον Θεμιστοκλή ο έμπειρος Ζαφειρόπουλος.
Δεκάλεπτα: 13-25, 23-42, 44-60, 55-69.
ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ (Στρατικόπουλος): Δημητρακούλης 2, Τσόλης, Μένος 9 (1), Πανδής 7, Βερβίτας 3, Μόρφος 2, Καράμπελας, Μπαραμπούτης 7 (1), Χιώτης 18 (1), Μαντζιώρης 3, Βαμβακίδης 5.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (Σφυρής, Παππάς): Σπυρλιδάκης 9 (1), Ζαφειρόπουλος 20 (5), Λαρεντζάκης, Γαλάνης, Κόκκαλης 16, Ζαλώνης 15, Γεωργακίου 7 (1), Παπαπαναγιώτου, Ντόκας 2, Γεωργαντζάκος.


 Την σημερινή τους νίκη, διοίκηση, παίκτες και τεχνική ηγεσία του Θεμιστοκλή την αφιέρωσαν στους Διαμαντή (φώτο), Σκούταρη και Κρητικό.