ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ

 

ΔΗΜ.ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ"

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣΣυναντήσαμε τον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη στο γραφείο του στο β’ όροφο του Δημαρχείου δίπλα στο γραφείο του Δημάρχου και συζητήσαμε μαζί του. Ιδιαίτερα φιλικός και χαμογελαστός απάντησε λιτά χωρίς δισταγμό σε όλες τις ερωτήσεις μας.

 

Με τον Στ. Κασιμάτη μας συνδέει πολύχρονη σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης. Έχουμε στα περισσότερα θέματα παρόμοιες απόψεις. Έχουμε κοινό όραμα για την πόλη μας.

Τονίζω και πάλι, στους δύσκολους καιρούς χρειάζεται ενότητα και συνεργασία των ανθρώπων που είναι αποτελεσματικοί και έχουν όραμα. Εκτός αυτού ο Στ. Κασιμάτης δούλεψε πολύ. Σας το λέω γνωρίζοντας τα πράγματα από πρώτο χέρι. Έχουμε έργο που δεν το βρίσκεις αλλού.

Αναπτύσσετε πολύπλευρη δράση σε διαφορετικούς φορείς όπως το ΕΠΑΛ, τον ΠΕΣΥΔΑΠ και τον Δήμο, με επιτυχία όπως αναγνωρίζεται. Πώς το πετυχαίνετε?

Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις. Να έχεις καθαρούς στόχους. Να αναδεικνύεις άξιους συνεργάτες και να τους εμπιστεύεσαι. Μιλώ για συλλογικότητα που η εφαρμογή της συμβάλει στο να ξεπεραστούν προβλήματα.

Ποτέ! Τους σέβομαι, τους τιμώ και τους υποστηρίζω. Τα προβλήματά τους είναι και δικά μου.

H έλλειψη διαφάνειας και θεσμικής λειτουργίας μακροπρόθεσμα λειτουργεί ως θερμοκήπιο αυταρχισμού, αλαζονείας και σε τελευταία ανάλυση αποτυχίας. Για μένα ο σεβασμός στον πολίτη ανεξάρτητα φύλου, ηλικίας, θρησκεύματος κ.λ.π. είναι η θεμελιώδης υποχρέωση κάθε εξουσίας κρατικής, περιφερειακής και τοπικής.

Σέβομαι πολύ το δημόσιο χρήμα, δηλαδή τα χρήματα των φορολογούμενων. Στα πλαίσια αυτά δεν ανέχομαι καταστροφές σε δημόσιο εξοπλισμό είτε στο Δήμο είτε στο σχολείο. Δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια. Είμαι απόλυτος σε αυτό.
Πιστεύω ότι όλοι όσοι πληρώνονται για την εργασία τους πρέπει να δουλεύουν πραγματικά. Αν αυτό είναι αυστηρότητα τότε ναι είμαι αυστηρός αλλά προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Είναι κάτι που με απασχολεί.

Από χαρακτήρα δεν ανέχομαι την αδικία. Επομένως είναι αυτονόητο να μη θέλω να γίνομαι άδικος. Δεν μπορώ να βλέπω να παραβιάζονται τα δικαιώματα των πολιτών. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, όσο ισχυρός είναι να εμποδίζει την ασφαλή και άνετη κίνηση των πεζών.

Παρά τα έργα του ΜΕΤRO καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε ζωντανή την Πλατεία αλλά να εξασφαλίσουμε πεζοδρόμια πλάτους από 7 εως 13 μέτρα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Και θα έπρεπε να αναγνωρίζεται.

Άλλαξε μετά από πολύ σκέψη, αφού πρώτα είδαμε τι συμβαίνει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό σε πόλεις με ιδιαίτερη ανάπτυξη, όπως Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ναύπλιο, κ.λ.π.

Όχι, αν λάβετε υπόψη ότι όταν εισηγήθηκα για πρώτη φορά στην δημοτική ομάδα την πρόταση να υπάρξει εσωτερική ζώνη πλάτους 3 μέτρων για την άνετη κίνηση των πεζών ουδείς συνάδελφός μου την υποστήριξε. Χρειάστηκε να επανέλθει το θέμα και να στηρίξει την πρόταση ο Στ. Κασιμάτης για να γίνει δεκτή ομόφωνα. Όμως δικαιωθήκαμε όλοι μας. Το διαπιστώνουμε καθημερινά στην επαφή μας με τους πολίτες.

Βεβαίως από ορισμένους ιδιοκτήτες καταστημάτων φαγητού – ποτού – καφέ που θεωρούν ότι οι πλατείες είναι μόνο για αυτούς. Τους λέμε ευγενικά και σταθερά: κάνετε λάθος. Οι πλατείες είναι για όλους. Δεν επιτρέπεται να εμποδίζετε με καρέκλες, κ.λ.π., την άνετη κίνηση των πεζών. Τους ζητάμε να σεβασθείτε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν μέτρα.

Πολλά, όπως υποχρεωτική τοποθέτηση εσωτερικά πετασμάτων, ζαρντινιερών κ.α, χωρίς δυνατότητα μετακίνησης και βεβαίως επιβολή προστίμων.

Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Η κλιμάκωση των προστίμων είναι τέτοια που κάνει απαγορευτική και την σκέψη μόνο για μη συμμόρφωση. Σε τελευταία ανάλυση θα αφαιρεθεί η άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και θα απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα. 

Παράξενο μου φαίνεται αλλά δημοκρατία έχουμε, ο καθένας έχει δικαίωμα να ενεργεί σύμφωνα με τα συμφέροντά του. Αν όμως εγώ ήμουν στη θέση τους θα κρατούσα ουδέτερη στάση όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Στον ΠΕΣΥΔΑΠ είναι το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, μοναδικό στην Ελλάδα καθώς και η προστασία του Όρους Αιγάλεω.
Στο ΕΠΑΛ είναι η ισχυρή τράπεζα αίματος που έχουμε στο Θριάσιο Νοσοκομείο και η υπέροχη θεατρική ομάδα μας.
Στον Δήμο είναι η προσπάθεια για προστασία των κοινόχρηστων χώρων και των δικαιωμάτων των πολιτών.
Πως βλέπετε τα αποτελέσματα των εκλογών;
Θα νικήσουμε χωρίς αμφιβολία. Έχω πάρει μέρος σε πολλές εκλογές και μπορώ να το αντιληφθώ. Θα πρέπει όμως να φροντίσουμε όλοι μας να μην υπάρχουν ανοιχτές πληγές που θα εμποδίσουν την συνεργασία όλων των ζωντανών δυνάμεων της πόλης για την επόμενη πενταετία.

Μια πόλη φιλική για τους κατοίκους, η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός στους πολίτες.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό μου. Τους καλώ να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Μην αφήσουμε άλλους να αποφασίσουν για την πόλη μας.