ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΖΕΦΥΡΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΖΙΩΓΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΙΟΣ

 

Στο τεχνικό τιμ των ακαδημιών του Ζέφυρου Αιγάλεω ανήκουν και επίσημα οι δύο (2) συμπολίτες μας προπονητές, Βαγγέλης Ζιώγας και Γιάννης Σάμιος.

Δύο Αιγαλιώτες προπονητές, που εδώ και αρκετά χρόνια, ασχολούνται επισταμένα με τις νεαρές ηλικίες και την διαπαιδαγώγηση τους, αθλητική και κοινωνική.

 

 

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ

Ο Γιαννιώτης (Ήπειρος) την καταγωγή, Βαγγέλης Ζιώγας, είναι πολύ γνώριμος, ποδοσφαιρικά, στο Αιγάλεω και στην Αθήνα.

Ο συμπολίτης μας είχε αναλάβει τις ακαδημίες του Ορφέα Αιγάλεω το 2008, ενώ ως τον Νοέμβριο του 2015 (όταν αποχώρησε από το σωματείο), όπου συμπλήρωνε συνολικά 7 χρόνια στην ομάδα, είχε ήδη καταγράψει και 4,5 χρόνια στον πάγκο του ανδρικού τμήματος, τμήμα στο οποίο είχε προωθήσει και πολλά από τα παιδιά που είχε μαζί του στις ακαδημίες από το 2008.

Από τον Ορφέα Αιγάλεω, ο Ζιώγας αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2015 και τον Δεκέμβριο του 2015, ένα μήνα αργότερα, ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ, πόστο στο οποίο έμεινε μέχρι τις αρχές Αυγούστου του 2016.

Εν συνεχεία ο ικανότατος Παιδαγωγός (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), αλλά και εξαιρετικός τεχνικός, οργάνωσε με επιτυχία την λειτουργία των ακαδημιών της Ιεράπολης, ενώ τον Αύγουστο του 2018 κλήθηκε να αναλάβει το ανδρικό τμήμα της Ιεράπολης στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ, όπου έμεινε μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2018.

Στον Ορφέα Αιγάλεω και στον πάγκο της ανδρικής ομάδας επέστρεψε την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, πόστο στο οποίο έμεινε και την σεζόν 2020-2021, η οποία έληξε έγκαιρα λόγω της πανδημίας.

Τον Αύγουστο του 2021 ο Βαγγέλης Ζιώγας χρήστηκε Αθλητικός Διευθυντής του Ορφέα Αιγάλεω, ομάδα με την οποία συνεργάστηκε έως τον περασμένο Ιούνιο.

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΙΟΣ

Ο Γιάννης Σάμιος, από πολύ παλαιά αιγαλιώτικη οικογένεια, γεννήθηκε το 1968. Πατέρας του ο Στέλιος Σάμιος (η οικογένεια του προερχόμενη από την Μικρά Ασία, εγκαταστάθηκε στο Σίτι το 1928, επί της οδού Δημαρχείου) και μητέρα του η Ανθούλα Αναστασίου, καταγόμενη εκ Λαμίας.

Ο Γιάννης Σάμιος, πήγε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (Αναγέννηση), ακολούθως στο 1ο Γυμνάσιο και ολοκλήρωσε την Β/θμια Εκπαίδευση στο Νυχτερινό Λύκειο Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι, για να λάβει δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΕ.

Ως γνήσιος Αιγαλιώτης, πρωτόπαιξε στις αλάνες της πόλης μας, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, καθώς τόσο ο πατέρας του Στέλιος, όσο και οι μπαρμπάδες του, Δημήτρης και Χαράλαμπος, έπαιξαν μπάλα στο Αιγάλεω της δεκαετίας 40-50 (αρχικά στην ΑΕ Αγίου Σπυρίδωνος).

Ο συμπολίτης μας, άρχισε από τις ακαδημίες του ΑΟ Αιγάλεω, ενώ επί της ολιγόμηνης θητείας του Άγγλου Λες Σάνον (αλλά και του Κώστα Καραπατή) στο πάγκο του Σίτι, ως εξέχον ταλέντο έκανε προπονήσεις με το ανδρικό τμήμα, μετέχοντας μάλιστα και σε φιλικά ματς με αντιπάλους ομάδες Α΄ Εθνικής.

Την επόμενη σεζόν, λόγω της στρατιωτικής του θητείας, αγωνίζεται ως δανεικός σε ομάδα της ΕΠΣ Κορινθίας. Στα γήπεδα, επιστρέφει, όμως, μετά από τρία (3) χρόνια, καθώς τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι σε τροχαίο συμβάν.

Συνεχίζει την ποδοσφαιρική διαδρομή του σε ομάδες της Πετρούπολης και εν τέλει σε Ζέφυρο Αιγάλεω και Ορφέα Αιγάλεω, όπου ολοκληρώνει το… ποδοσφαιρικό του ταξίδι το 1995, σε ηλικία 27 ετών, καθώς οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, μπαίνουν ιεραρχικά σε προτεραιότητα.

Αργότερα, ακολουθεί η ενασχόληση του ως προπονητής ποδοσφαίρου με εξειδίκευση στα τμήματα ακαδημιών, αναλαμβάνοντας τμήματα σε Ορφέα Αιγάλεω, Ιεράπολη και τα τελευταία χρόνια στην ΑΕ Ζέφυρος Αιγάλεω.

Δραστήριος παραμένει και στην καθημερινότητα της πόλης μας, καθώς η αγάπη του προς τον συμπολίτη και συνάνθρωπο αποτελεί μέγιστο καθήκον του.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω τον Μάϊο του 2019, και διετέλεσε Εντεταλμένος Αθλητισμού της πόλης μας. Επίσης τα τελευταία έτη μετέχει στο ΔΣ του ΣΥΒΕΠΑΠ (Βετεράνοι ΑΟ Αιγάλεω).