ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΤΗΝ Κ16 ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

 

Ένα σπουδαίο ντιλ, ολοκληρώθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου, λίγα 24ωρα πριν την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, καθώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέκτησε από τον ΑΟ Αιγάλεω και τις ποδοσφαιρικές του ακαδημίες, τον 16χρονο Πέτρο Κολοκοτρώνη.

Εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα – σχεδόν 1,5 χρόνο - και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες μεταγραφικές περιπτώσεις, οι Πειραιώτες, που τα τελευταία χρόνια «χτίζουν» πολύ οργανωμένα και δομημένα τις ακαδημίες τους στο Ρέντη, «μαζεύοντας» τα καλύτερα ταλέντα από όλη την Ελλάδα, έβαλαν στο «στόχαστρο» τους, το υψηλόσωμο για την ηλικία του, νεαρό συμπολίτη μας, Πέτρο Κολοκοτρώνη, παρακολουθώντας τον, τόσο σε αγώνες των ΠΑΕ στο τουρνουά ATTICA, όσο και στις εμφανίσεις του με την Μικτή της Αθήνας.

Το προηγούμενο διάστημα και ειδικά μετά το καλοκαίρι, έπειτα και από εντολή του Γάλλου Διευθυντή Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Ζοσέ Ανιγκό, η παρακολούθηση αυτή έγινε πιο εντατική, ο νεαρός πέρασε κυριολεκτικά από το «μικροσκόπιο», και εδώ και τρεις (3) μήνες, οι ιθύνοντες της Πειραϊκής ΠΑΕ, ήρθαν σε επαφή με τον ΑΟ Αιγάλεω, ξεκινώντας τις επίσημες διαπραγματεύσεις.

Έτσι, και αφού ο νεαρός Πέτρος, πέρασε επιτυχώς, όλα τα απαιτητικά αγωνιστικά – και άλλα - τεστ, στα τέλη Ιανουαρίου, πριν 15 μέρες περίπου, στα γραφεία των ακαδημιών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΑΟ Αιγάλεω κ. Αντώνης Τιρτιράκης, όπου υπογράφηκε και η επίσημη συμφωνία για την μεταγραφή του παίκτη από το Σίτι στον Πειραιώτικο Σύλλογο, ο οποίος στην συγκεκριμένη διαδικασία, εκπροσωπήθηκε από τον Γάλλο, συνεργάτη του Ανιγκό, Τόμας Μπένεντετ και το σκάτουερ, βετεράνο άσο του Ολυμπιακού, Γιώργο Κοκολάκη.

Τον κ. Τιρτιράκη, συνόδευαν, ο Γενικός Διευθυντής των ακαδημιών του Αιγάλεω κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης και ο προπονητής των ακαδημιών του Αιγάλεω, κ. Θωμάς Μακρής.


ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την υπογραφή των συμφωνιών

 


ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος του ΑΟ Αιγάλεω, Αντώνης Τιρτιράκης, υπογράφει την σχετική συμφωνία

 

 

 

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΙΓΚΟ


ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Πέτρος Κολοκτρώνης με τον σκάουτερ και παλαιό μεγάλο άσο του Ολυμπιακού, Γιώργο Κοκολάκη και τον προπονητή του Αιγάλεω Θωμά Μακρή

Ο 16χρονος Πέτρος Κολοκοτρώνης, αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ζοσέ Ανιγκό, καθώς ο Γάλλος βλέποντας τον πριν ενάμισι (1,5) χρόνο περίπου, σε ηλικιακό αγώνα του οικείου τμήματος των ακαδημιών του ΑΟ Αιγάλεω, αναγνώρισε το ταλέντο του, παρακολούθησε την εξέλιξη του μέσα σε αυτό το διάστημα, και ζήτησε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Όπερ εγένετο.

Ο Πέτρος Κολοκοτρώνης, γεννημένος το 2008, είναι μαθητής της Α΄ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω.

Το οικογενειακό ποδοσφαιρικό dna, φαίνεται ότι πέρασε και σε αυτόν, καθώς ο πατέρας του Σπύρος σε ηλικία 17 ετών έπαιξε με τον Χαραυγιακό στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, ο θείος του, Θοδωρής, το 1996 ως 1ος σκόρερ της Δ΄ Εθνικής με την Αγία Ελεούσα μεταγράφηκε στην SKODA Ξάνθη της Α΄ Εθνικής, ενώ ο συνονόματος ξάδελφος του, Πέτρος (γιος του Θοδωρή), αγωνίζεται αυτή την περίοδο με την φανέλα του τμήματος Κ17 της ΠΑΕ ΑΕΚ στο ηλικιακό πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE και παράλληλα είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας Παίδων.


ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: ...Το μήλο κάτω από την μηλιά... Ο Πέτρος Κολοκοτρώνης με τον πατέρα του, Σπύρο

 

Ο Πέτρος Κολοκοτρώνης, με ύψος 1.87μ., έχει ξεκινήσει από τα τμήματα του Ζέφυρου Αιγάλεω, ενώ τα τελευταία δύο (2) χρόνια εντάχθηκε στο δυναμικό των ακαδημιών του ΑΟ Αιγάλεω, μετέχοντας αρχικά στο ηλικιακό τμήμα Κ14, για να φτάσει, διαδοχικά, στην Κ16, όπου με το Σίτι έλαβε μέρος ως κεντρικός αμυντικός (στόπερ) στο πρωτάθλημα ATTICA με αντίπαλες ομάδες της SUPER LEAGUE.

Παράλληλα, υπήρξε, βασικό μέλος της Μικτής Κ14 της Αθήνας, αλλά και μέχρι πρότινος, της Μικτής Κ16 της Αθήνας, όπου διετέλεσε και αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος.

 

 

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Πέτρος Κολοκοτρώνης (εν μέσω) με τους πρώην, πλέον, προπονητές του, Θωμά Μακρή (αριστερά) και Κώστα Διάλλα

 

Σε αυτή την σπουδαία εξέλιξη του, όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, δεν έπαιξε ρόλο, μόνο… το οικογενειακό dna – καθώς το ποδόσφαιρο χρειάζεται δομημένη δουλειά – αλλά και οι προπονητές του. Στις ακαδημίες του Αιγάλεω, οι οποίες εδώ και τρία (3) χρόνια, έχουν οργανωθεί και αναπτυχθεί επί Προεδρίας Αντώνη Τιρτιράκη, ο Πέτρος Κολοκοτρώνης είχε την τύχη, να πέσει… στα χέρια, των προπονητών, Κώστα Διάλλα και Θωμά Μακρή.

Δύο εμβληματικές ποδοσφαιρικές μορφές, οι οποίες εξειδικεύονται να δουλεύουν με νέα παιδιά.

Ο Κώστας Διάλλας, ως Τεχνικός Διευθυντής όλων των ακαδημιών, αλλά και ο Θωμάς Μακρής ως Επικεφαλής προπονητής αγωνιστικών τμημάτων των ακαδημιών του ΑΟ Αιγάλεω, έχουν δουλέψει πάρα πολύ αυτά τα τελευταία χρόνια, και ήδη όσοι παρακολουθούν τις ηλικιακές ομάδες του ΑΟ Αιγάλεω, βλέπουν την μεγάλη διαφορά.

Ο Πέτρος Κολοκοτρώνης είναι μόνο η αρχή και έπονται και άλλες περιπτώσεις, ενώ παράλληλα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, οι ακαδημίες ετοιμάζονται να προωθήσουν παίκτες προς τα πιο μεγάλα τμήματα του Αιγάλεω.

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΡΤΙΡΑΚΗ


ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Πέτρος Κολοκοτρώνης με τον Πρόεδρο του ΑΟ Αιγάλεω, Αντώνη Τιρτιράκη

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πρόεδρος του ΑΟ Αιγάλεω, Αντώνης Τιρτιράκης, επεσήμανε: «Καταρχάς, να ευχηθώ στον νεαρό αιγαλιωτάκι, τον Πέτρο Κολοκοτρώνη, να έχει υγεία και κάθε επιτυχία στην ποδοσφαιρική διαδρομή του. Από καρδιάς να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την πόλη μας και την ομάδα μας, το Αιγάλεω, καθώς αποτελεί και για εμάς ένα γεγονός που μας κάνει υπερήφανους.

Ο Πέτρος Κολοκοτρώνης, αποτελεί την αρχή για όλα αυτά που, έχουν ξεκινήσει και θα επακολουθήσουν, καθώς στις ακαδημίες του Αιγάλεω, τα τελευταία τρία (3) χρόνια, γίνεται κανονική αθλητική κοσμογονία. Δεν είναι μόνο ότι κρατάμε ζωντανή την ποδοσφαιρική ακαδημία του Αιγάλεω, ότι τιμούμε την ιστορία της ομάδας και φέρνουμε κοντά στον σύλλογο τη νεολαία της πόλης μας, αλλά νομίζω ότι βάλαμε τις βάσεις, δουλεύουμε ως δομημένος ποδοσφαιρικός οργανισμός, έτσι ώστε οι αθλητές και να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο, αλλά και ίσως, μερικοί από αυτά τα παιδιά, να πάνε ακόμη πιο παραπάνω. Εμείς ως ακαδημία του Αιγάλεω είμαστε εδώ για να ανοίξουμε δρόμους, και γιατί όχι, πολλά από αυτά τα παιδιά, να «χτίσουν» ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό Αιγάλεω του μέλλοντος, αν λάβουμε υπόψιν μας, ότι έχουμε να δούμε καθαρόαιμη αιγαλιώτικη φουρνιά, πάνω από τριάντα (30) χρόνια. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, τα δυτικά προάστια μας έχουν μείνει πίσω σε αυτές τις κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων 15 ετών, όπου κάποτε το Σίτι ήταν ποδοσφαιρομάνα, αλλά εμείς τα τελευταία χρόνια, έχουμε αλλάξει αυτή την κατάσταση και πιστεύω ότι κάθε σεζόν θα κάνουμε βήματα προόδου. Το έχουμε χρέος και καθήκον απέναντι στην πόλη που ζούμε και στη νεολαία μας. Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή αυτήν την ιστορία και να έχουμε ψηλά την σημαία του Αιγάλεω».

 

ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΟΥΡΟΥΓΚΙΑΟΥΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκτός από τον Πέτρο Κολοκοτρώνη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανάλογη διαδικασία, που ακολούθησε, έχει ήδη κλείσει την μεταγραφή για το προσεχές καλοκαίρι του 2024, επίσης δύο (2) παικτών του ΑΟ Αιγάλεω, του Γιάννη Κουρουγκιαούρη (στόπερ) και του Κώστα Στεφανίδη (φορ), οι οποίοι παίζουν, τόσο με το αντίστοιχο ηλικιακό τμήμα του Αιγάλεω, όσο και με την Μικτή Κ16 Αθήνας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου είναι βασικά και αναντικατάστατα στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κουρουγκιαούρης, Στεφανίδης, αποκτήθηκαν από τον Ολυμπιακό και δόθηκαν δανεικοί στον ΑΟ Αιγάλεω μέχρι το καλοκαίρι, έτσι ώστε οι δύο ταλαντούχοι, εκτός από το Σίτι, να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με την Μικτή ΕΠΣΑ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Ενώσεων της ΕΠΟ.