ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

ΤΟΥ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ Ο ΘΩΜΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

makrproaka

 

 

Σε μία εξαιρετική επιλογή κατέληξαν οι Ακαδημίες του ποδοσφαιρικού ΑΟ Αιγάλεω, καθώς ανακοινώθηκε η επίσημη σύναψη συνεργασίας, με μία αγαπημένη ποδοσφαιρική μορφή της σύγχρονης ιστορίας του Σίτι, τον Θωμά Μακρή.

Όπως έχουμε γράψει ο Γενικός Διευθυντής των «μπλε» ακαδημιών κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης και ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Χάρης Κοπιτσής, που έχουν ξεκινήσει ήδη την εφαρμογή και υλοποίηση του πλάνου τους, επέλεξαν να συνεργαστούν με τον Θωμά Μακρή, ο οποίος ξεχωρίζει τόσο για το ήθος και την παρουσία του στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο και για την προπονητική του επάρκεια σε τμήματα υποδομών.

Κολοκοτρώνης και Κοπιτσής, έχουν ήδη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ξεκινήσει τις επαφές για την στελέχωση του προπονητικού δυναμικού των ακαδημιών, και ο Θωμάς Μακρής αποτελούσε και για τους δύο μια ενδεδειγμένη λύση, τόσο για αυτά τα σπουδαία που επιτελεί σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία χρόνια, αλλά και με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς μέσω της παρουσίας του, είναι μία ζωντανή περίπτωση και παράδειγμα για τους μικρούς αθλητές του συλλόγου, υπενθυμίζοντας τους, ότι οι άνθρωποι – ποδοσφαιριστές που υπηρέτησαν με αυταπάρνηση την ομάδα, αποτελούν μέρος της μεγάλης αθλητικής οικογένειας του Σίτι και λαμβάνουν μέρος, πλέον ως προπονητές των ακαδημιών, σε αυτό το νέο αναπτυξιακό πρότζεκτ!

Ο Θωμάς Μακρής είναι ο πρώτος προπονητής που ανακοινώνεται επίσημα από τα τμήματα ακαδημιών υπό την Διεύθυνση του κ. Σπύρου Κολοκοτρώνη και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συμπληρωθεί όλο το παζλ, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Κολοκοτρώνης δεν έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη και οι πιο άξιοι, οι πιο καλύτεροι προπονητές θα αναλάβουν τα τμήματα των υποδομών.

«Ο Θωμάς Μακρής, αποτέλεσε προσωπική επιλογή τόσο εμένα, όσο και του Χάρη Κοπιτσή. Συνθέτει ως πρόσωπο και ως προπονητής, όλα αυτά που θεωρούμε απαραίτητα. Είναι αδαμάντινος χαρακτήρας, η πορεία του στο ποδόσφαιρο ως αθλητής, αλλά και ως προπονητής σε ακαδημίες, ξεχώριζε για το ήθος της, είναι άρτια καταρτισμένος έχοντας τα κορυφαία διπλώματα, είναι εργατικός, άρα ένα υπόδειγμα, που ακόμη και εμείς τον θαυμάζουμε.

Επίσης είναι ένας άνθρωπος που έχει κατ’ εμέ ξεχωριστή και τεράστια ιστορία με την ομάδα του Αιγάλεω τηρουμένων των αναλογιών, και αγαπητός στο καθολικό ποσοστό των φίλων της ομάδας, οι οποίοι τον τιμούν επειδή προσέφερε όταν έπαιξε με τον σύλλογο, διατηρώντας παράλληλα ένα χαμηλό προφίλ χωρίς να δώσει ποτέ δικαίωμα, καθώς όχι μόνο στο Σίτι, αλλά όπου και αν έπαιξε, έβαζε πρώτα πάνω από όλα την ομάδα και μετά τον εαυτό του. Ότι είχε να πει, το έλεγε αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο. Αυτά για όλους όσοι ξέρουν τι σημαίνει ποδόσφαιρο.

Μετά από όλα αυτά, επιτρέψτε μου να σας πω ότι ήταν εύκολη η επιλογή να καταλήξουμε στο πρόσωπο του Θωμά Μακρή και είμαστε περιχαρείς που συμμετέχει στο πρότζεκτ μας», μας επεσήμανε ο κ. Κολοκοτρώνης.

(Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, ο Πρόεδρος του ΑΟ Αιγάλεω Αντώνης Τιρτιράκης, ο Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών Χάρης Κοπιτσής, ο Θωμάς Μακρής και ο Γενικός Διευθυντής των ακαδημιών του Σίτι, Σπύρος Κολοκοτρώνης)

 

 

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

 

esotmakr

 

 

Ο Θωμάς Μακρής (γεν. 12 Αυγούστου 1978) ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην θέση του σεντερ - φορ με επιτυχία.

Ξεχώρισε ως ταλέντο στον Ηρακλή Λάρισας στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λάρισας και της Δ΄ Εθνικής και ξεκίνησε την σπουδαία σταδιοδρομία του από την ομάδα της Ξάνθης με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική, την περίοδο 1997-98.

Το καλοκαίρι του 1999 παραχωρήθηκε ως δανεικός στο Αιγάλεω, με το οποίο αναδείχτηκε και έγινε πανελλήνια γνωστός.

Το 2001 κέρδισε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και την πρωτιά στους σκόρερ της κατηγορίας, με 16 τέρματα. Το 2002 τραυματίσθηκε σοβαρά σε αγώνα του Αιγάλεω εναντίον του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, ύστερα από μαρκάρισμα με τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Τον Ιανουάριο του 2003 παραχωρήθηκε στη Χαλκηδόνα, για να επιστρέψει στο Αιγάλεω 1,5 χρόνο αργότερα. Αγωνίσθηκε με το Σίτι στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ την περίοδο 2004-05, όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις.

Ωστόσο στη συνέχεια, η ατυχία τον χτύπησε εκ νέου με σοβαρούς τραυματισμούς και αποδεσμεύθηκε, συνεχίζοντας ως μαχητής την καριέρα του με τις ομάδες του Ηλυσιακού, του Εθνικού Αστέρα, του ΠΑΟ Αγ. Δημητρίου, του ΑΟ Χαϊδαρίου, της ΑΟ Αγ. Παρασκευής και του Ελπιδοφόρου Κηφισιάς.

Το καλοκαίρι του 2012, υπέγραψε εκ νέου στο Αιγάλεω με το οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Δ΄ Εθνική και φιναλίστ στο Τελικό του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Ένα χρόνο αργότερα (καλοκαίρι του 2013) αποκτήθηκε από τη Δόξα Βύρωνα, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για 1 χρόνο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στα ερασιτεχνικά τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πειραιά κατά σειρά με τους, Ίκαρο Καλλιθέας (2014-2016) και Οδηγήτρια Πειραιά (2017), κατακτώντας αμφότερα 2 φορές το πρωτάθλημα Πειραιά και κλείνοντας ουσιαστικά και την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.

Συνολικά, πήρε μέρος σε 61 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας (Α΄ Εθνικής), επιτυγχάνοντας 10 τέρματα, και αν δεν είχε την ατυχία των τραυματισμών, σίγουρα θα καταγράφαμε άλλα στατιστικά.

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του, ο Θωμάς Μακρής, ασχολήθηκε ειδικά – προπονητικά με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, αναλαμβάνοντας τμήματα υποδομών στο αξιολογημένο και οργανωμένο πλάνο του Άγιαξ Ταύρου.

Στις ακαδημίες του Αιγάλεω θα αναλάβει τα τμήματα Κ14 και Κ16.

 

KIRIA