Ο ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 

ΤΗΣ ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

LAZ1 arxiki

 

 

Σε ένα δικό της παιδί, που ξεκίνησε από τα «σπλάχνα» της ομάδας και έκανε σπουδαία καριέρα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ μετέπειτα εξειδικεύθηκε στον τομέα της προπονητικής για ακαδημίες, έδωσε το «χρίσμα» η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, όσο αφορά το πόστο του Τεχνικού Υπευθύνου των Υποδομών του σωματείου.
Το ΔΣ της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα ανακοίνωσε την έναρξης της συνεργασίας της με τον Τάσο Λαζάρου (κεντρική φώτο με την φανέλα της SKODA Ξάνθη την σεζόν 1999-2000), παλαιό παίκτη της ομάδας, ο οποίος από εδώ και στο εξής είναι ο νέος Τεχνικός Υπεύθυνος όλων των Υποδομών του συλλόγου. Η διοίκηση της ΑΠΕ, που όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας προχωράει σε ριζικές αλλαγές όσο αφορά την οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, αλλά ειδικότερα στον κομβικό τομέα των ακαδημιών, είχε έρθει σε επαφή με τον Τάσο Λαζάρου πριν από 10 μέρες περίπου και προχθές Πέμπτη ήρθε σε οριστική συμφωνία μαζί του. Στο χρονικό διάστημα, που έγιναν οι επαφές, οι δύο πλευρές ανέλυσαν τα πλάνα τους και τα σχέδια τους, για να φτάσουμε στην οριστική συμφωνία.
Ο Τάσος Λαζάρου, που έχει γεννηθεί στις 3 Μαρτίου του 1981, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα φτάνοντας μαζί της στα πρωταθλήματα της Γ΄ και Δ΄ Εθνικής. Την σεζόν 1999 έκανε το μεγάλο άλμα, καθώς μεταγράφηκε από την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και την SKODA Ξάνθη, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε υψηλό εθνικό επίπεδο φορώντας, μεταξύ άλλων, τις φανέλες του Εθνικού Κατερίνης, του Φωστήρα, της Προοδευτικής, του Ιωνικού, του Απόλλων Αθηνών και της Δόξας Δράμας.
Με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Λαζάρου επέλεξε να ασχοληθεί με την προπονητική και μάλιστα μόνο με τις μικρές ηλικίες, όπου και εξειδικεύθηκε, λαμβάνοντας μέρος σε αντίστοιχες σχολές και διεθνή σεμινάρια, που αφορούν την εκμάθηση ποδοσφαίρου σε παιδιά μικρών ηλικιών και σε ακαδημίες.
Ο Τάσος Λαζάρου είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA B, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια είναι μόνιμο στέλεχος του κεντρικού προπονητικού τιμ των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Ο συμπολίτης μας Τάσος Λαζάρου έχει δημιουργήσει και λειτουργεί, ως Γενικός Υπεύθυνος, την Σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο Αιγάλεω, είναι υπεύθυνος προπονητικού προγραμματισμού για την σχολή του Ολυμπιακού στην Πετρούπολη, ενώ παράλληλα είναι στο ίδιο πόστο και στα Εκπαιδευτήρια ΑΥΓΟΥΛΕΑ – ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ, που εδρεύουν στο Περιστέρι. Ο ίδιος λαμβάνει μέρος απαραιτήτως, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε διεθνή σεμινάρια προπονητικής ακαδημιών, που διεξάγονται είτε στην χώρα μας (υπό την αιγίδα της UEFA και της FIFA), είτε σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, με τελευταία συμμετοχή του στο αντίστοιχο σεμινάριο στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Άγιαξ, ενώ ιστορικού συλλόγου που διατηρεί από τις καλύτερες υποδομές εδώ και δεκαετίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όπως είναι ευνόητο και λόγω της φυσικής παρουσίας του Τάσου Λαζάρου στο τεχνικό «τιμόνι» των ακαδημιών, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα έχει την ευκαιρία, αλλά και την τύχη, οι νεαροί παίκτες της να «διδάσκονται» και να «μαθαίνουν» ότι πιο σύγχρονο επικρατεί ποδοσφαιρικά στην χώρα μας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς ο νέος Τεχνικός Υπεύθυνος θα έχει μαζί του ένα ολόκληρο τιμ συνεργατών – προπονητών από τις σχολές του Ολυμπιακού, για να υποστηριχθεί αυτό το πρότζεκτ. Ο Λαζάρου φέρνει μαζί του την απαραίτητη ποδοσφαιρική τεχνογνωσία, ενώ τις επίσημες προπονητικές πιστοποιήσεις έχουν και τα μέλη του προπονητικού τιμ που θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.
Για αυτήν συμφωνία μίλησε στην εφημερίδα μας ο Γεν. Γραμματέας της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα και Γενικός Υπεύθυνος των ακαδημιών του σωματείου, κ. Μιχάλης Δαλαταριόφ, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Όταν αναλάβαμε την ομάδα στις αρχές του έτους πρώτο μέλημα μας ήταν να αναδιοργανώσουμε δυναμικά τις ακαδημίες της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα. Η χρησιμοποίηση του γηπέδου στα Ριμινίτικα ως προπονητικού κέντρου στην παρούσα φάση μας δίνει τεράστια προοπτική. Ξεκινήσαμε την εφαρμογή των πλάνων μας και η πρώτη απόφαση ήταν η έναρξη της συνεργασίας με τον Τάσο Λαζάρου, μία συνεργασία η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει μεγάλη ώθηση. Είμαστε χαρούμενοι, επίσης, καθότι την τεχνική καθοδήγηση των ακαδημιών του συλλόγου μας, αναλαμβάνει ένας άνθρωπος, ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα της ΑΠΕ. Ένας άνθρωπος, που έκανε σπουδαία καριέρα και εν συνεχεία ασχολήθηκε επαγγελματικά και προπονητικά μόνο με τις ακαδημίες για νέα παιδιά φτάνοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο, και νομίζω ότι ωφελημένοι από αυτή την προσπάθεια θα βγει τόσο η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, όσο και ο Τάσος Λαζάρου. Η Αγία Ελεούσα γιατί θα επιστρέψει δυναμικά στον τομέα των υποδομών και ο Τάσος Λαζάρου γιατί μετά από χρόνια θα έχει την τιμή να ηγηθεί προπονητικά αυτής της προσπάθειας και υπό την καθοδήγηση του θα αναδείξει την νέα ποδοσφαιρική γενιά της πόλης μας, τομέα στον οποίο η ομάδα έμεινε πολύ πίσω, λόγω της μη ύπαρξης της φυσικής μας έδρας στα Ριμινίτικα τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια. Καλωσορίζουμε τον Τάσο Λαζάρου και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει».
Τα νέα, όμως, για τις ακαδημίες δεν σταματούν και εντός των επομένων 24ωρων θα υπάρξουν και άλλες ειδήσεις.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ με ποδοσφαιρικές και προπονητικές στιγμές του νέου Τεχνικού Υπευθύνου των ακαδημιών της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Τάσου Λαζάρου.

 

LAZ15

 

LAZ14

 

 

LAZ13

 

LAZ12

 

LAZ11

 

LAZ9

 

LAZ8

 

LAZ7

 

LAZ6

 

LAZ5

 

LAZ4

 

LAZ1

 

LAZ2