ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ

ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ (ΠΡΙΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ)

TELEXG1

 

 

Όλα από κάπου αρχίζουν και εμείς, σήμερα Πασχαλιάτικα, 19 Απριλίου 2020,… αποκαλύπτουμε την πρώτη ομάδα στην ποδοσφαιρική διαδρομή, του βετεράνου παίκτη, τέως διεθνούς διαιτητή και πρώην Προέδρου του ΑΟ Αιγάλεω και της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, κ. Γιώργου Γιανναράκη (κεντρική φώτο – πάνω δεξιά).

Κοντά στο φθινόπωρο του 1985, όταν άρχιζαν τα σχολεία, στην Κάτω Αγία Βαρβάρα, μαθητές (από το 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας / γωνία Πελοποννήσου & Ανδρ. Συγγρού – και από την Α΄ Τάξη του 3ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας / επί της Ελ. Βενιζέλου τότε) από τις γειτονιές των οδών, Ανδρ. Συγγρού, Σωτ. Πέτρουλα, Μαντινείας, Σητείας, Πελοποννήσου, κ.α., είχαν δημιουργήσει την Δόξα Αγίας Βαρβάρας, που συνήθως έπαιζε τα πρωινά του Σαββάτου, στον χώρο του Άλσους Αιγάλεω (πριν το Λοιμωδών), ή στα γηπεδάκια επί της Μεγ. Αλεξάνδρου, πριν το φανάρι, στην συμβολή με την οδό Νέστου, που είναι τα όρια Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω.

Δημιουργοί της ομάδας, ο 12χρονος Γιώργος Γιανναράκης και οι 11χρονοι συμμαθητές του, Θεόδωρος Γουρνάς, Κώστας Ανδρεούλης, τριάδα η οποία λίγο καιρό αργότερα, κάθε Πέμπτη (όταν είχαν απογευματινή βάρδια στο Γυμνάσιο), προτιμούσαν, να παρακολουθούν, όχι τα μαθήματα, αλλά την προπόνηση (είχε πάντα διπλό πριν τον αγώνα της Κυριακής) του Αιγάλεω στο Δημοτικό Στάδιο επί της Θηβών.

Ένα από τα απογεύματα εκείνα είναι, που ο 12χρονος Γιώργος Γιανναράκης, στις ατέρμονες παιδικές συζητήσεις – αναζητήσεις, είχε πει – προφητεύσει, σχετικά με το μέλλον του, ότι θα ανοίξει σουβλατζίδικο και θα γίνει Πρόεδρος του Αιγάλεω. Που μυαλό τότε, να τον ρωτήσουμε και τα νούμερα του τζόκερ; (πλάκα κάνουμε, μόνο ΠΡΟ –ΠΟ χειρόγραφο υπήρχε τότε)!

…Μέσα έπεσε και στα δύο ο Γιώργαρος, που αν κάτι επίσης του αναγνωρίζουμε, είναι ότι η τρέλα του για την ποδοσφαιρική ομάδα του Αιγάλεω, εδράζει στην παιδική ηλικία! Πάρα πολλά παιδιά από την Αγία Βαρβάρα, «προσηλύτισε» ο Γιανναράκης για να γίνουν οπαδοί του Σίτι.

Όπως επίσης και για το σουβλατζίδικο, η σχετική κεντρική φώτο που σας παραθέτουμε, είναι στο πεζοδρόμιο μπροστά από το πατρικό σπίτι του Γιώργου Γιανναράκη, επί της Ανδρέα Συγγρού, εκεί όπου μετά από καμιά 15αριά χρόνια, θα άνοιγε, το πρώτο σουβλατζίδικο «ΣΟΥΣΟΥΡΟ»!

Όσο αφορά τον Γιώργο Γιανναράκη, λίγα χρόνια αργότερα πέρασε από τις εφηβικές ομάδες του Αιγάλεω και της Αγίας Ελεούσας, ενώ σε μικρή ηλικία έγινε διαιτητής του Συνδέσμου Πειραιά, όπου προχώρησε ως Επόπτης Εθνικών Κατηγοριών και εν συνεχεία, έγινε διεθνής διαιτητής με σήμα FIFA στο ποδόσφαιρο Σάλας.

Μετά και από το πέρασμα από την διαιτησία, ο Γιώργος Γιανναράκης, έφτασε ως Πρόεδρος στο Αιγάλεω σε Δ΄ και Γ΄ Εθνική, ενώ όταν αποχώρησε από το Σίτι, ανέλαβε για μια διετία, Πρόεδρος στην ομάδα της γενέτειρας του (Αγία Βαρβάρα), της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

Σας παραθέτουμε δύο φωτογραφίες της Δόξας Αγίας Βαρβάρας από το μακρινό 1985, με τα όλα τα ονόματα, όταν η μπάλα παιζόταν ακόμη στους δρόμους των γειτονιών και στις αλάνες!
Επίσης ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες του Γιώργου Γιανναράκη, από την πορεία του στην διαιτησία, επιχειρηματικές, όπως και από την ενασχόληση του ως Πρόεδρος με το Αιγάλεω και την Αγία Ελεούσα.

MAMOK

 

 

 

SPECG1

 

 

ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Γιανναράκης, Ανδρεούλης, Γουρνάς, Σακαδάκης

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Βογιατζής, Καραμολέγκος, Μαρκουλής, Διαμαντόπουλος

 

 

MESOKKK

 

ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Γιανναράκης, Ανδρεούλης

 

ΜΕΣΑΙΑ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Σακαδάκης, Γουρνάς, Αποστολόπουλος

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Μαρκουλής, Χαλκίδης, Βογιατζής

 

 

APGAPE

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Η ομάδα Νέων της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα την περίοδο 1990-1991

 

ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Κυβέλος, Ντάβιος, Δάφνος, Μάντζιος, Λαγογιάννης, Γιανναράκης

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Στράτος, Κορωνιός, Κολώνης, Ζαντιώτης, Γιαλεσάκης

 

 

APG2

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Από τα εγκαίνια στο «ΣΟΥΣΟΥΡΟ» στην Αγία Βαρβάρα, εκεί που ιδρύθηκε η Δόξα Αγίας Βαρβάρας, η αφορμή για το αφιέρωμα μας στον Γιώργο Γιανναράκη

 

 

 

APG3

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Από τα εγκαίνια στο «ΣΟΥΣΟΥΡΟ». Από αριστερά, ο προπονητής κ. Θωμάς Κουρκούνας, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής, επιχειρηματίας, κ. Βασίλης Ξανθόπουλος και ο Γιώργος Γιανναράκης

 

 

GIANNOK2

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Το 2004, ο τότε Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μάκης Γκαγκάτσης, συγχαίρει τον Γιώργο Γιανναράκη, που χρήσθηκε διεθνής διαιτητής της FIFA.

 

 

APG1

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Γιανναράκης, στο Λονδίνο, στον επίσημο αγώνα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πολωνία – Γαλλία.

 

 

GIANNOK3

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Γιανναράκης (πρώτος από αριστερά), πανηγυρίζοντας ως Πρόεδρος του Αιγάλεω, παλαιότερη επιτυχία της ομάδας, μαζί με τον Γενικό Αρχηγό (πρώην διαιτητή Πειραιά και κουμπάρο του) Βασίλη Λαγογιάννη, τον Τεχνικό Διευθυντή Δημήτρη Τσιαμπουρή και τον προπονητή, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.

 

 

AGIA ELEOYS.01

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Από εκδήλωση της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα επί Προεδρίας Γιανναράκη (από αριστερά), οι, Γιώργος Καπλάνης, Τάκης Γιαννόπουλος, Γιώργος Γιανναράκης, Ανδρέας Λεωτσάκος, Γιάννης Ιωαννίδης, Θανάσης Αθανασίου

 

 

MAMOK