ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

ΠΡΙΝ 21 ΧΡΟΝΙΑ (Αρχείο Αντώνη Τσιμπάκη)!

 

MESEXARX

 

 

 

Μία πολύ όμορφη, συγκινητική και εξίσου ιστορική υπενθύμιση είχε πριν λίγες ώρες, 11 Απριλίου 2020, η σελίδα FB «Χαϊδάρι Αθητισμός», που διαχειρίζεται εξαίσια ο συμπολίτης μας κ. Χρήστος Τσούνης, αναδεικνύοντας τοπικά αθλητικά θέματα.

Ο Χρήστος Τσούνης «έφερε στο φως» μία φωτογραφία του ΑΟ Χαϊδαρίου από φιλικό παιχνίδι του 1999 με την Εθνική Ελλάδας, όπου η ομάδα της πόλης μας είχε ηττηθεί με 3-2 στο ΟΑΚΑ.

Με αφορμή αυτό το καλό δημοσίευμα, ήρθαν περαιτέρω στοιχεία στο «φως της δημοσιότητας» από το FB του τότε παίκτη του ΑΟΧ, Αντώνη Τσιμπάκη και σας τα παραθέτουμε.

Η φωτογραφία που μας παραχώρησε ο νυν προπονητής ποδοσφαίρου κ. Αντώνης Τσιμπάκης, αποτυπώνει και την Εθνική Ελλάδας και τους παίκτες του ΑΟ Χαϊδαρίου στο αναμνηστικό στιγμιότυπο.

Ο αγώνας έγινε στις 24 Μαρτίου 1999 στο ΟΑΚΑ και η ομάδα του ΑΟ Χαϊδαρίου με προπονητή τον κ. Γιάννη Παπακώστα και Πρόεδρο τον κορυφαίο δημοσιογράφο, αείμνηστο Τάκη Χαραλαμπίδη, που λάμβανε μέρος στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας την Εθνική Ελλάδας του Άνχελ Ιορντανέσκου, ενόψει της επίσημης εντός έδρας συνάντησης του ελληνικού συγκροτήματος με τη Νορβηγία στις 27 Μαρτίου 1999 (Η Εθνική ηττήθηκε με 0-2 και ο Ιορντανέσκου παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία).

Στο φιλικό αγώνα με τον ΑΟ Χαϊδαρίου, η Εθνική νίκησε με 3-2.

Στο 28΄ ο Ντέμης Νικολαϊδης σημείωσε το 1-0 και στο 48΄ έπειτα από σέντρα του Λυμπέρη ο Τσαγγάρης με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1). Στο 63΄ ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέτρεψε τον Λυμπέρη, κατελογίσθη πέναλτι και ο Τσιμπάκης εκτέλεσε εύστοχα, πετυχαίνοντας το 1-2.

Στο 65΄ ο Αναστασίου έκανε το 2-2 και στο 68΄ ο Κώστας Κωνσταντινίδης «έγραψε» το τελικό 3-2.

Διαιτητής ο Αρώνης (Σύνδεσμος Αθηνών)

 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ατματσίδης (Μιχόπουλος), Ζαγοράκης (Γιαννακόπουλος), Κασάπης (Παντελής Κωνσταντινίδης), Ανατολάκης (Καλιντζάκης), Νταμπίζας (Κώστας Κωνσταντινίδης), Ουζουνίδης (Πουρσανίδης), Ζήκος (Μαυρογενίδης), Μάρκος (Γκούμας), Λυμπερόπουλος (Φραντζέσκος), Μαχλάς (Γεωργάτος), Νικολαϊδης (Αναστασίου).

 

ΧΑΪΔΑΡΙ: Γερόλυμος, Λυμπέρης, Παυλίδης, Καπάνταης (76΄ Καραχρήστος), Γρηγορίου, Μητσάκης, Καραλάγας (70΄ Κακούσιος), Μπενέκος (75΄ Καραγιάννης), Τσαγγάρης, Παπουτσής, Τσιμπάκης (70΄ Σπυρόπουλος).

 

Ακολουθεί η φωτογραφία με τα ονόματα όλων των παικτών.

 

 

KALOSOKNXD

 

 

 

MESTSIB2

 

ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Ηλίας Ατματσίδης, Νίκος Λυμπερόπουλος, Φώτης Τσαγγάρης, Γιώργος Ανατολάκης, Βασίλης Γερόλυμος, Μάριος Ουζουνίδης, Μιχάλης Παπουτσής, Άκης Ζήκος, Νίκος Μαχλάς, Χάρης Παυλίδης, Δημήτρης Μάρκος, Μιχάλης Γρηγορίου, (Διαιτητής) Νίκος Νταμπίζας, (Διαιτητής), (Διαιτητής).

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Στέλιος Καπάνταης, …Μπενέκος, Ντέμης Νικολαϊδης, Στάθης Καραλάγας, Θοδωρής Ζαγοράκης, Αντώνης Τσιμπάκης, …Μητσάκης, Μιχάλης Κασάπης, Δημήτρης Λυμπέρης

 

 

- Δοθείσης της ευκαιρίας, σας παραθέτουμε ένα μικρό βιογραφικό του Αντώνη Τσιμπάκη και σχετικές φωτογραφίες.

 

MESTSIB1

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: (Φωτογραφίες από το φιλικό Εθνικής Ελλάδας – ΑΟ Χαϊδαρίου)
1. Ο Ντέμης Νικολαϊδης με τα χέρια στην μέση και ο Αντώνης Τσιμπάκης κοιτώντας προς τον πάγκο του Χαϊδαρίου.
2. Ο Νταμπίζας (ν4) παρακολουθεί, ο Ανατολάκης (ν5) προσπαθεί να πάει στην μπάλα και πίσω του ο Τσιμπάκης κάνει… κίνηση!

 

MESTSIB3

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: (Τσιμπάκης από τα παλιά)
1. Σε φάση με τον Αλέκο Αλεξανδρή της ΑΕΚ.
2. Με την φανέλα του Εθνικού Πειραιά (Πρόεδρος Νίκος Πατέρας και προπονητής Γιάτσεκ Γκμοχ) εναντίον του Παναθηναϊκού. Ο Τσιμπάκης ετοιμάζεται να βγάλει μπαλιά, ο Λούης Χριστοδούλου τρέχει να… μαζέψει, ενώ πιο πίσω διακρίνεται ο Νίκος Νιόμπλιας.

MESTSIB4

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: (Τσιμπάκης από πολύ παλιά. Αγώνας κυπέλλου Ελλάδας 1990, γήπεδο Νεάπολης, Άρης Νικαίας – Παναθηναϊκός 1-2)
1. Σε πρώτο πλάνο ο Αντώνης Τσιμπάκης με την φανέλα του Άρη Νικαίας, που έπαιζε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ενώ πίσω διακρίνονται από τον Παναθηναϊκό, ο Κρις Καλαντζής και ο Ιάκωβος Χατζηαθανασίου.
2. Κώστας Αντωνίου και Αντώνης Τσιμπάκης διεκδικούν την μπάλα.
3. Ο Κρις Καλαντζής ανακόπτει τον Αντώνη Τσιμπάκη πριν γίνει επικίνδυνος, ενώ πιο πίσω ο Νίκος Κουρμπανάς ελέγχει.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΑΚΗΣ

 

Ο Αντώνης Τσιμπάκης, φόρεσε την φανέλα του ΑΟΧ την περίοδο 1998-99 στην Δ΄ Εθνική και αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ – χαφ, με προπονητές του εκείνη την αγωνιστική σεζόν τον Σταύρο Μακρή και τον Γιάννη Παπακώστα, ενώ Πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Τάκης Χαραλαμπίδης.
Ο Τσιμπάκης, που ξεκίνησε από τα πειραϊκά πρωταθλήματα, ξεχώρισε με τον Άρη Νικαίας στην Γ΄ Εθνική, και ξεκίνησε την επαγγελματική πορεία ως παίκτης με την Προοδευτική στην Β΄ Εθνική το 1993, που είχε στον πάγκο τον πρώην Τεχνικό της Εθνικής Φινλανδίας, Μάρτι Κουούζελα.
Επίσης αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του στην Α΄ Εθνική με τον Εθνικό Πειραιά.

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ο Τσιμπάκης έγινε προπονητής, έχοντας πολλές επιτυχίες στο παλμαρέ του.

 

Θεόδωρος Γουρνάς

 

 

KALOSOKNXD