3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου:

το καλύτερο μάθημα...

SITE 3o gel

Το καλύτερο μάθημα φαίνεται πως έγινε στο 3ο Λύκειο Χαϊδαρίου, στην επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου, με την επίσκεψή του στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης που στεγάζεται σε ένα από τα (4) τέσσερα λιθόκτιστα κτήρια του πρώην στρατοπέδου Ε.Α.Τ.-Ε.Σ.Α., στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Από το ΕΑΤ-ΕΣΑ «πέρασαν» χιλιάδες αγωνιστές, που αφού βασανίστηκαν βάναυσα και ανακρίθηκαν, παραπέμφθηκαν σε στρατοδικείο και από εκεί στις φυλακές ή τις εξορίες.

Το κτήριο που έχει παραχωρηθεί στον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) 1967-1974, χρησιμοποιείται ως Γραφείο του Συνδέσμου και ως Μουσείο της Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, εποπτευόμενο από το δήμο Αθηναίων.

Στους μαθητές μίλησαν, για τις τραγικές εμπειρίες τους την περίοδο της χούντας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου (Σ.Φ.Ε.Α.) 1967-1974.

Στις φωτογραφίες, ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) Θόδωρος Καλογήρου, αγωνιστής της κατάληψης του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών το 1973 και το μέλος Δώρα Καλλιπολίτη, επί έξι χρόνια φυλακισμένη στις φυλακές Αβέρωφ και συνιδρυτής του εκδοτικού οίκου "Εξάντας".

SITE 01

SITE 11

SITE 12

SITE 13

SITE 14

SITE 15

SITE 16

SITE 09

SITE 10

SITE 08

SITE 06

SITE 04

SITE 07

 

Θόδωρος Καλογήρου KAI Δώρα Καλλιπολίτη  (δείτε παρακάτω στις φυλακές )

 

 

SITE 05

SITE 03

SITE 02