Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ

ΠΡΙΝ 23 ΧΡΟΝΙΑ…

DAFEXX

 

 

Στις καλένδες της ιστορίας έχει περάσει από το 2001 ως αυτοτελής – Ποδοσφαιρικός - σύλλογος, η ιστορική Δάφνη Δαφνίου, σωματείο, το οποίο σε «αρχαιότητα» ήταν το δεύτερο που είχε ιδρυθεί στην πόλη μας το Χαϊδάρι. Πρώτος ο ΑΟ Χαϊδαρίου το 1937 και μετέπειτα το 1949 ιδρύθηκε η Δάφνη Δαφνίου, που όπως είπαμε συνέχισε την διαδρομή της έως το 2001, όταν και προχώρησε η συγχώνευση με το Δάσος Χαϊδαρίου, ενώ εδώ και δύο σεζόν, στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, η πλήρης ονομασία του συλλόγου είναι «ΑΕ ΔΑΣΟΣ – ΔΑΦΝΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ».

Μεγάλη λοιπόν η ιστορία της Δάφνης Δαφνίου, και η φωτογραφία που σας παραθέτουμε σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, μας πάει 23 ολόκληρα χρόνια πίσω, το 1998, στις αρχές της περιόδου 1998-1999, όταν ο σύλλογος ήταν νεοφώτιστος στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ.

Στην φωτογραφία, που όπως γράφουμε είναι στις αρχές της σεζόν, προπονητής είναι ο βετεράνος τερματοφύλακας Μάριος Σκούρας (πρώτος από δεξιά πάνω), ο οποίος λίγο πριν το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 1998-1999 στην Β΄ ΕΠΣΑ, δεν πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο, καθώς αποχώρησε για να συνεχίσει – τότε - στο τεχνικό τιμ της ΠΑΕ Απόλλων Αθηνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, έως ότου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Μάριου Σκούρα, την εκγύμναση των παικτών είχε αναλάβει, για μικρό χρονικό διάστημα, ο Γυμναστής Γιάννης Μαυρίκης, υπό την εποπτεία του Αιγαλιώτη Παναγιώτη Κατσικογιάννη (άλλοτε παίκτης Αιγάλεω και Εθνικού Πειραιώς).

Παρακάτω σας παραθέτουμε την φωτογραφία (του 1998) με τα ονόματα όλων όσοι απεικονίζονται σε αυτή την στιγμή.

 

RMAK

 

 

DDMES

 

 

 

RMAK