ΑΠΟ ΤΗΝ Δ΄ ΕΣΚΑ

ΣΤΙΣ 8 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ!

VERPROF

 

 

 

… Προφητική, ιστορική, αλλά ενδεικτική η κεντρική φωτογραφία, που συμπληρώνει το άρθρο, που σας παραθέτουμε. Στην φώτο, διακρίνονται, αριστερά ο Έφορος (παράγοντας) του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω και ιστορικό μέλος, κ. Μιχάλης Μαρτίνος – είναι από την εποχή (2008 / ίσως και πιο παλιά) που η ομάδα αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα της 4ης κατηγορίας της Αθήνας (Δ΄ ΕΣΚΑ) – και δεξιά ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιαννούλης Καλλίλας, ο οποίος ανέλαβε το σωματείο από τα… αλώνια της Δ΄ ΕΣΚΑ και αυτή την στιγμή, εν έτει 2019, πρωταγωνιστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία μπάσκετ. Όπως επίσης… συγκλονίζει στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, με την σημερινή (30 Οκτωβρίου 2019), εκ νέου, ιστορική νίκη επί της Λάρισας (ομάδα της Α1), δίνοντας στην ομάδα της πόλης μας την πρόκριση για τις 8 καλύτερες ομάδες του θεσμού (προημιτελικά), όπου στις 10 Νοεμβρίου 2019 ο Διαγόρας θα φιλοξενήσει στο Αιγάλεω τον ΠΑΟΚ.

Η φωτογραφία είναι αποτυπωμένη το περασμένο Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2019 στο γήπεδο της Βέροιας, μετά την εκτός έδρας μεγάλη νίκη του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω επί του τοπικού Φίλιππου με 71-89 για την 4η αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Μιχάλης Μαρτίνος (αριστερά) και Γιαννούλης Καλλίλας (δεξιά), κρατούν αγέρωχα το κασκόλ του Διαγόρα Αιγάλεω, έχοντας φόντο το ξύλινο τέμπλο της κερκίδας του κλειστού γηπέδου της Βέροιας, όπου είναι γραμμένο το όνομα του ΠΑΟΚ… και προφανώς οι δύο συμπολίτες μας, είχαν… προφητικά «σημαδέψει» τον επόμενο αντίπαλο του Διαγόρα Αιγάλεω στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος. (Βρε… αλήτες, μήπως μετά τον Πανιώνιο, είχατε παίξει 1 – άσο - στο στοίχημα και τον αγώνα με την Λάρισα; Θα σας κακοχαρακτηρίσουν…!!!, που κερδίζετε συνέχεια).

Όσο αφορά τον αγώνα κυπέλλου με την Λάρισα το απόγευμα της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019 στο Αιγάλεω, ο Διαγόρας έγραψε ιστορία για ακόμα μια φορά, καθώς προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες που διεκδικούν το Κύπελλο Ελλάδος, υποτάσσοντας κυριολεκτικά τη Λάρισα και φτάνοντας στο τελικό και ευρύ 95-75 (Στον προηγούμενο γύρο, ο Διαγόρας Αιγάλεω είχε… σκορπίσει, μία ακόμη ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, τον Πανιώνιο με 93-72).

Η ομάδα της πόλης μα έδωσε το δικό της ρυθμό στο παιχνίδι, κρατώντας το σκορ συνεχώς στο +15, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν λύσεις στο παρκέ.

Πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιώργος Γκιουζέλης με 19 (5) πόντους και πρώτος σκόρερ ο Νίκος Λιακόπουλος με 22 πόντους και 7 ασίστ. Δεκάλεπτα : 25-13, 55-39, 83-61, 95-75.

 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ (Χούμπαυλης): Αγγελόπουλος, Κουκάς 11 (3), Λεβέντης, Καράμπουλας 9, Πολυτάρχου 9 (2), Πετροδημόπουλος 6, Λιακόπουλος 22 (1), Καρασταμάτης 6 (2), Παπαδολιάς, Βλάχος 2, Μαχαίρας 11, Γκιουζέλης 19 (5).

 

ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (Φραγκιάς): Χάμιλτον 5 (1), Ρέινολτς, Χείλαρης 2, Μπερχαμενέσκελ 8 (2), Τσιλιάκος 4, Σπυρόπουλος, Χάρις 27 (8), Βαβάτσικος 2, Φλόιντ, Τσιρογιάννης, Παρκς 2, Παπαντωνίου 25 (5).

 

 

RMAK