ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ: “Υποσχόμαστε αυτά

που μπορούμε να κάνουμε”


Ο Μιχάλης Νικητάκης κατήγγειλε στην ομιλία του τέσσερις υποψηφίους Δημάρχους ότι υποσχέθηκαν πολλά και δεν έκαναν τίποτα
Στις 26 Απριλίου ημέρα Σάββατο ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Μιχάλης Νικητάκης, πραγματοποίησε τα εγκαίνια και τον αγιασμό του εκλογικού του κέντρου του συνδυασμού “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ”.
Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν αντίξοες (έβρεχε συνεχώς στην αρχή) και την ίδια ώρα να διεξαγόταν ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ ωστόσο, ο Μιχάλης Νικητάκης κατάφερε να κερδίσει και τους δύο!
Πάνω από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγίας Ελεούσας και παρακολούθησαν την συγκέντρωση.
Καυστικός όπως πάντα και με κριτήριο ότι έχει δεσμευτεί να λέει πάντα την αλήθεια, άνοιξε πυρά καταγγέλλοντας ότι κάποιοι συνδυασμοί έχουν στήσει πολύ καλά αυτή την εκλογική μάχη, με στόχο να αλληλοϋποστηριχτούν τη δεύτερη Κυριακή εφόσον δήλωσε σίγουρος ότι σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα υπάρξει και δεύτερη Κυριακή.
Αν κρίνουμε από τις συγκεντρώσεις των άλλων υποψηφίων Δημάρχων της πόλης μας, είναι προφανές ότι ο Μιχάλης Νικητάκης θα είναι στη δεύτερη Κυριακή.
Αγανακτισμένοι πολίτες φώναζαν “Δήμαρχε, μίλα για όλους και για όλα, πες την αλήθεια”. Για όσους ξέρουνε τον Μιχάλη Νικητάκη, γνωρίζουν ότι δεν μασάει τα λόγια του. Τουλάχιστον αυτό μας έχει αποδείξει μέχρι σήμερα.
Αυτά που συγκρατήσαμε και θεωρούμε ουσιώδη, είναι ότι κατήγγειλε Θοδωρή Βασιλάκο και Αλεξάνδρα Φέγγη ότι δεν έχουν κατεβάσει κανένα πρόγραμμα το οποίο να διασφαλίζει θέσεις εργασίας για τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας, δεν έχουν να πουν τίποτα για την ανάπτυξη της πόλης.
Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι τους κατηγόρησε και έθεσε ερώτημα προς τους παρευρισκομένους τι έκαναν τόσα χρόνια που είχαν τη θέση του Αντιδημάρχου. Οι δημότες απάντησαν πως τίποτα. Αυτό το τίποτα ο υπ. Δήμαρχος Μιχάλης Νικητάκης το χρησιμοποίησε πολλές φορές στην ομιλία του. Η αλήθεια είναι ότι σε προηγούμενη συνέντευξή του είχε θέσει το ίδιο ερώτημα και στην εφημερίδα μας. Σας παρουσιάζουμε ακριβώς όπως το είχαμε δημοσιεύσει: “…Πρώτη ερώτηση: Ποιες ήταν οι προτάσεις που έκαναν στον Γιώργο Καπλάνη τα τέσσερα τελευταία χρόνια τουλάχιστον για το καλύτερο για την πόλη και τους πολίτες αυτής και ο Γιώργος Καπλάνης τις απέρριψε; Ερώτηση δεύτερη: Για να αναγκαστεί κάποιος επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος του Γιώργου Καπλάνη και του Λάμπρου Μίχου να βάλει τέλος στη στενή συνεργασία που είχαν πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον λόγος αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Άρα αυτά τα διαζύγια έχουν να κρύψουν πολλά.”. Σε αυτά τα ερωτήματα η αλήθεια είναι ότι δεν πήραμε καμία απάντηση. Ο Μιχάλης Νικητάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι θέλουν να υφαρπάξουν τη ψήφο των δημοτών για να εξυπηρετήσουν καθαρά και μόνο δικά τους συμφέροντα.
Η ομιλία του ξεκίνησε καλώντας όλους τους υπ. Δημάρχους και τους υπ. Δημοτικούς Συμβούλους να κάνουν γραπτή δήλωση, έστω και την τελευταία στιγμή, τις αμοιβές τους να τις διαθέσουν για αυτή την πενταετία στις ευπαθείς ομάδες του δήμου. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν δημότες οι οποίοι δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους και οι ίδιοι να μάχονται να εξασφαλίσουν έμμισθη εργασία. Μία θέση στη διοίκηση του δήμου είναι κοινωνική προσφορά και όχι επαγγελματική αποκατάσταση.
Συνέχισε λέγοντας ότι είναι ντροπή για το Γιώργο Καπλάνη, στις προηγούμενες εκλογές να έχει δεσμευθεί για έργα τα οποία θα υλοποιούσε στο χρόνο της θητείας του και δεν έκανε τίποτα. Αυτό το τίποτα έγινε πια σλόγκαν. Από την ομιλία του Μιχάλη Νικητάκη επίσης συγκρατήσαμε τις δεσμεύσεις που είχε κάνει ο Καπλάνης στις προηγούμενες εκλογές και μαζί με το τότε πρόγραμμά του κέρδισε την ψήφο των δημοτών. Ο Μιχάλης Νικητάκης πιστεύει ότι οι δημότες, και μέσα σε αυτούς και ο ίδιος, εξαπατήθηκαν. Κατά τη διάρκεια της αναφοράς του Μιχάλη Νικητάκη στις δεσμέυσεις αυτές, ο κόσμος φώναζε “Τίποτα, δεν έχει γίνει τίποτα”. Αυτές οι δεσμεύσεις είναι οι εξής:
Υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπίσει την ανεργία και θα δώσει θέσεις εργασίας στους δημότες της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό που βιώνουμε σήμερα, τόνισε ο Μιχάλης Νικητάκης, είναι μόνο ανεργία και πλήρη απαξίωση της πόλης μας.
Συνέχισε λέγοντας ότι ο Γιώργος Καπλάνης θα στεκόταν δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, θα δημιουργούσε δομές στον τομέα της υγείας, θα κατασκεύαζε παιδικούς σταθμούς. Δεν έκανε τίποτα.
Θα εκσυγχρόνιζε το λοιμωδών. Εδώ να τονίσουμε ότι ο Μιχάλης Νικητάκης δήλωσε ότι μάλλον η φιλία του με τον Άδωνι Γεωργιάδη συνεχίζεται αλλά το λοιμωδών δεν είχε αίσιο τέλος. Οι δηλώσεις του Καπλάνη σχετικά ήταν άλλες, το αποτέλεσμα διαφορετικό. Ο Μιχάλης Νικητάκης δήλωσε πάνω σε αυτό ότι δεν θα επιτρέψει το κλείσιμο του νοσοκομείου, δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν φυλακές ή όπως αλλιώς ονοματίζουν οι κυβερνώντες το χώρο που θα μαζεύουν τους μετανάστες, στην Αγία Βαρβάρα.
Συνέχισε να κατονομάζει τις δεσμεύσεις του Γιώργου Καπλάνη…
Θα κατασκεύαζε ολοκληρωμένη μονάδα Ι.Κ.Α., θα δημιουργούσε στέγη ηλικιωμένων, θα κατασκεύαζε και θα συντηρούσε τους αθλητικούς χώρους της Αγίας Βαρβάρας, θα κατασκεύαζε θέατρο στο παλιό νταμάρι. Δεν έκανε τίποτα.
Θα αξιοποιούσε την ΒΙΟΧΡΩΜ με στόχο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εδώ λοιπόν ο Μιχάλης Νικητάκης δήλωσε στους πολίτες ότι ο Γιώργος Καπλάνης και η δημοτική του ομάδα οδηγούν τη ΒΙΟΧΡΩΜ στο να γίνει ιδιοκτησία τράπεζας. Δήλωσε στους δημότες ότι η διοίκηση του δήμου, δηλαδή ο Γιώργος Καπλάνης και οι Αντιδήμαρχοί του, έπαιρναν αποφάσεις πληρώνοντας μέρος των τόκων έτσι ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στην τράπεζα να κατασχέσει αυτή την τεράστια περιουσία του δήμου μας. Δήλωσε επίσης ότι στις 19 Μαΐου, αν οι δημότες τον στηρίξουν με την ψήφο τους, δεν θα επιτρέψει να χαθεί αυτή η περιουσία, θα αξιοποιηθεί άμεσα και το χρέος θα μπορέσει να καλυφτεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, διότι το πρόγραμμά του βασίζεται στην ανάπτυξη αυτού του χώρου με στόχο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αποκλειστικά για τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας.
Συνέχισε να αναφέρεται στις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε ο Γιώργος Καπλάνης στις προηγούμενες εκλογές.
Ο Γιώργος Καπλάνης δήλωνε ότι θα δημιουργούσε τεχνολογικά σχολεία και ΙΕΚ του δήμου, θα κατασκεύαζε κολυμβητήριο, θα κατασκεύαζε γήπεδα τέννις, θα κατασκεύαζε γήπεδα 5χ5. Δεν έκανε τίποτα.
Θα κατασκεύαζε το γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας στα Ριμινίτικα. Αν κρίνουμε από τη χροιά της φωνής του Μιχάλη Νικητάκη αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, αρκετά εκνευρισμένος δήλωσε “Ποιο γήπεδο θα κατασκεύαζε ο Γιώργος Καπλάνης, το γήπεδο που γκρέμισε ο Λάμπρος Μίχος και έμειναν χωρίς γήπεδο μέχρι και σήμερα οι ομάδες Αγία Ελεούσα και Κεραυνός; Πού είναι τα 250 εκατομμύρια δραχμές που θα έδιναν εφοπλιστές για την κατασκευή του γηπέδου; Κάτι που δήλωναν στις εφημερίδες ο Λάμπρος Μίχος με την τότε Νομάρχη κ. Μπεζμπέα με αντιδήμαρχο οικονομικών τον Μιχάλη Γιάγκα. Τι έχει να μας δηλώσει σήμερα ο Μιχάλης Γιάγκας; Τι έχει να δηλώσει ο Καπλάνης; Τι έχει να δηλώσει ο Βασιλάκος; Τι έχουν να δηλώσουν οι αντιδήμαρχοι οι οποίοι αποφάσισαν το γκρέμισμα του γηπέδου; Φιγουράρουν σήμερα ως υποψήφιοι δήμαρχοι και αφιερώνουν το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας στον εμπνευστή της καταστροφής του γηπέδου, Λαμπρο Μίχο;”.
Εδώ ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Νικητάκης αναφέρθηκε στον Γιώργο Καπλάνη αλλά και στον πρόεδρο της ομάδας “Αγία Ελεούσα” Γιώργο Νικολαΐδη, λέγοντας ότι κάλεσε τον πρόεδρο της ομάδας και του είπε ότι έχει ηθική υποχρέωση προς την ομάδα αλλά και τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας να πάει στον Δήμαρχο και να τον ρωτήσει τι υπονοούσε ο Λάμπρος Μίχος όταν στην κοπή της βασιλόπιτας της ομάδας δήλωσε “Να δούμε αν θα γίνει γήπεδο”. Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Νικητάκης δήλωσε ότι είχε πει στον κ. Νικολαΐδη να ρωτήσει τον κ. Καπλάνη αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα με τα έγγραφα για την κατασκευή του γηπέδου και αν μέσα στη μελέτη είχαν εντάξει, έστω μεταλλικές, κερκίδες.
Ενώ είχε δεσμευτεί ο κ. Νικολαΐδης ότι θα απευθυνόταν στο δήμαρχο έτσι ώστε να είχε ξεκάθαρες απαντήσεις και θα δημοσίευε την αλήθεια στους δημότες της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στους αθλητές και φιλάθλους της ομάδας, δεν το έπραξε και ο κ. Νικητάκης τον κάλεσε ξανά για δεύτερη φορά τονίζοντας του ότι έχει ηθική υποχρέωση ως πρόεδρος της ομάδας. Ο κ. Νικολαΐδης για άλλη μια φορά δεσμεύτηκε να το κάνει. Συνεχίζοντας ο κ. Νικητάκης ρώτησε τους παρευρισκομένους “Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα;”. Το αποτέλεσμα είπε είναι ότι ο Γιώργος Νικολαΐδης, πρόεδρος της ομάδας, να μην υλοποιήσει την υπόσχεση που είχε δώσει για το καλό της ομάδας, για την ενημέρωση των δημοτών αλλά αντίθετα ο ανιψιός του να κατεβαίνει υπ. Δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Καπλάνη. Τα συμπεράσματα τα άφησε στους δημότες.
Σχετικά με το γήπεδο, ο Μιχάλης Νικητάκης δήλωσε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του και θα κατασκευαστεί διότι είμαστε ο μοναδικός δήμος χωρίς γήπεδο, δηλώνοντας ότι αυτό δεν είναι υπόσχεση αλλά υποχρέωση.
Συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στις ακόλουθες ψεύτικες δεσμεύσεις του Γιώργου Καπλάνη των προηγούμενων εκλογών.
Θα προωθούσε και θα εφάρμοζε βελτιώσεις και δοκιμασμένες πρακτικές για μια υγιή και λειτουργική πόλη με οικολογική ισορροπία και ανάπτυξη του μικροκλίματος, είχε υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρχει δρόμος και πλατεία στην πόλη μας χωρίς φωτισμό, ότι θα κάνει αναπλάσεις δρόμων βιοκλιματικού χαρακτήρα και πρότυπες παιδικές χαρές. Υποσχέθηκε ότι θα σας φτιάξει όλα τα μπαλκόνια και τις στέγες των κατοικιών ώστε κάθε σπίτι να έχει πράσινη στέγη και μπαλκόνι και ότι θα διώξει τον καρκίνο από την Αγία Βαρβάρα, εννοώντας τους πυλώνες της Δ.Ε.Η. Υποσχέθηκε πως θα δημιουργήσει την κάρτα δημότη για την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση του. Δεν έκανε τίποτα.
Ο Μιχάλης Νικητάκης συνέχισε αναφέροντας ξανά ότι όλες αυτές τις δεσμεύσεις δήλωναν ότι θα τις πραγματοποιήσουν και αυτοί που σήμερα κατεβαίνουν ως υπ. Δήμαρχοι. Και βέβαια αναφέρθηκε ξανά στην Αλεξάνδρα Φέγγη, στον Θοδωρή Βασιλάκο και άλλους. Εκεί, απευθυνόμενος στο κοινό, ρώτησε “Πρέπει να τους εμπιστεύεστε; Έχουν κάνει τίποτα από όλα αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί;”. Ένθερμα οι πολίτες φώναζαν “Τίποτα”. Εκεί ο κ. Νικητάκης είπε: “Εσείς κρίνετε. Και αν και εσείς δεν βλέπετε να έχουν κάνει τίποτα, πρέπει να τους στείλετε στο σπίτι τους”.
Στην συνέχεια μίλησε για τις τέσσερις πρώτες δεσμεύσεις του προγράμματος του συνδυασμού του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία δημοτικής αγοράς, η οποία θα αποτελέσει πυλώνα για την πάταξη της ανεργίας, τονίζοντας ότι ο Καλλικράτης δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας αν έχει ιδία έσοδα.
Επισήμανε επίσης ότι οι προσλήψεις στο δήμο θα πραγματοποιούνται με μοριοδότηση εντοπιότητας 50%, τονίζοντας ότι προτεραιότητα στις προσλήψεις του δήμου θα πρέπει να έχουν οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας.
Πριν δώσει το λόγο στους υπ. Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού, που μίλησαν για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής για το οποίο δεσμεύτηκαν να δώσουν μάχη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τίμησε τον Γιάννη Σαββίδη και Παναγιώτη Ξανθόπουλο λέγοντας ότι ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά του και κάλεσε στο βήμα τη Σοφία Σαββίδου ώστε να δώσει χαιρετισμό ως υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού.
Έκλεισε λέγοντας ότι όσοι έβλαψαν το Δήμο της Αγίας Βαρβάρας θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Ακολούθησαν οι δηλώσεις των υπ. Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι και αποτελούν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, της εργατικής τάξης αλλά και άνθρωποι που ξέρουν τι θα πει ανεργία. Οι υπ. Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέρθηκαν σε μέρος του προγράμματος σχετικά με την κοινωνική πολιτική, λέγοντας ότι δεν θα υπάρχουν δημότες που δεν θα σιτίζονται όπως επίσης και δεν θα αφήσουν να υπάρχουν άστεγοι. Μίλησαν για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για την ασφάλεια των δημοτών, για την καθαριότητα της πόλης και την πεζοδρόμηση, δηλώνοντας ότι είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητές τους, φυσικά τονίζοντας το γεγονός ότι σήμερα όλα αυτά είναι ανύπαρκτα στο δήμο μας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΗΤΑΚΗ