Μαζικό παρόν των δημοτών, διευρυμένη αποδοχή, αφετηρία νίκης!
 
Πέμπτη -6η Φλεβάρη 2014. Μια ξεχωριστή μέρα για τον Κορυδαλλό

 

Με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού κέντρου, επικυρώθηκε η διακήρυξη του «Πάμε Αλλιώς».

Ένα ντοκουμέντο βασικών αρχών και θέσεων, που αποτυπώνει τη φυσιογνωμία και τους στόχους και προάγει τη συνέχεια της πλατιάς δημοτικής κίνησης που συνιστά πλέον βασικό κύτταρο συμμετοχής των πολιτών του Κορυδαλλού, οι οποίοι επιθυμούν τη μεγάλη ανατροπή στο Δήμο.

Στο προεδρείο της διαδικασίας στη αίθουσα «Πλειάδες», βρέθηκαν δίπλα στην Καίτη Κυλάκου, ο Παντελής Καλογιάννης από το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά,ο Τζίμης Τζανεττάκος από το συντονιστικό συμβούλιο του «Πάμε Αλλιώς», ο Αποστόλης Συρίγος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της περιόδου 83-90/, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» κατά την περίοδο 2002-2010 και ο Προκόπης Φωτεινόπουλος, συντονιστής και υπεύθυνος τύπου της «16χρονης Πόλης».

 

Η Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, ενεργή δημοτική σύμβουλος, παρουσίασε στην έναρξη των εργασιών τη διακήρυξη, ο Αποστόλης Συρίγος παρουσίασε στοιχεία από την ιστορική διαδρομή της πόλης και τόνισε με έμφαση «ότι η αριστερά, που έχει παρελθόν προσφοράς στη αυτοδιοίκηση της πόλης, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να διαμορφώσει το μέλλον...», ο Ηλίας Κρούπης ανέφερε «είμαστε όλοι εδώ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, πολλαπλασιάζουμε την ισχύ της Δημοτικής Παράταξης «Πάμε αλλιώς»,...«ήδη, ο κεντρικός κορμός των στελεχών της «16χρονης Πόλης», έχει τοποθετηθεί, έμπρακτα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του προγράμματος του «Πάμε Αλλιώς» και της καθημερινής του δράσης...»
Παρευρέθησαν και χαιρέτισαν τη συνάντηση οι Βουλευτές Τζένη Βαμβακά (Β΄Πειραιά) και Θεόδωρος Δρίτσας (Α Πειραιά).

 

Παρευρέθησαν: Ο Γραμματέας της ΝΕ Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Σαρρής, από τη Δημοτική κίνηση «Κόντρα στο ρεύμα» ο επικεφαλής της Κώστας Παπαδόπουλος και ο Κώστας Τσατσαρώνης, ο Νίκος Σταθάκος -από το ΔΣ της ένωσης Τριτέκνων, η Χριστίνα Μινάσσα - από την κίνηση «απελάστε το ρατσισμό» ο Μιχάλης Λαγουμτζής (Σύλλογος Αναπηρίας και Αυτοάνοσων Νόσων), ο Δημήτρης Κρατημένος (σύλλογος εκπ α΄βάθμιας εκπαίδευσης), αντιπροσωπεία από τη Δημοτική Κίνηση του Πειραιά «Λιμάνι της Αγωνίας», ο Γιάννης Βαρδουνιώτης- Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, η Μαρία Καλαμάρη -Πανελλήνια Ένωση εργαστηριακών γιατρών, η Εύη Καρακώστα, και ο Γιάννης Σχίζας -πρ. υποψ. Βουλευτές, ο Σπύρος Γαβριήλ, πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και Λυκούργος Χατζάκος, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, ο Κωνσταντίνος Ράδος, π. Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Βαρβάρας.

 

  

 

 

 

                                         

          Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου                                         Αποστόλης Συρίγος                                          Ηλίας Κρούπης

 

         

 

 

 

 

Όπως ανέφερε η Καίτη Κυλάκου:

 

        «...Η διακήρυξη, του «πάμε Αλλιώς» είναι αποτέλεσμα συν-διαμόρφωσης, με την αποφασιστική και ενεργή στήριξη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ,     την συμπαράταξη στελεχών από την Aριστερά στην πόλη μας με συνεισφορά και ιστορική διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, την συμπαράταξη του ιδρυτικού πυρήνα και κορμού της «16χρονης Πόλης», στελεχών με προοδευτικό και οικολογικό χαρακτήρα που εμπνέονται από τη δύναμη της αυτό-οργάνωσης.

 

Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός νέου Δήμου που θα υπερασπίζεται τις κοινωνικές ανάγκες των δημοτών του, θα αγωνίζεται για περιβαλλοντικά βιώσιμη πόλη, θα διασφαλίζει υψηλό επίπεδο ποιότητας στη ζωή.

 

          Oι προϋποθέσεις αυτών των στόχων για την πόλη, εμπεριέχουν, συνδέουν και ερμηνεύουν την έκταση του αγώνα μας, εναντίον των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών από την κεντρική κυβέρνηση, που στερούν πόρους από την Αυτοδιοίκηση ενώ 5 χρόνια τώρα συνεχίζουν να καταστρέφουν τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. 

 

Η πολυετής δημιουργική διαδρομή του «Πάμε Αλλιώς» σήμερα ισχυροποιείται και εμπλουτίζεται. Αυτό, αποτελεί μια δικαίωση του ιστορικού του ρόλου αλλά και μια προαναγγελία για την αλλαγή που έρχεται.

 

Μπορούμε να νικήσουμε μια τοπική εξουσία που για 20 χρόνια έτρεχε να φωτογραφηθεί και να πάρει το χρίσμα από αυτούς που έκλεψαν το ψωμί και την ζωή των παιδιών μας.

 

Αναλαμβάνουμε τη ευθύνη της νίκης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, μια νίκη που δικαιούνται, δημιουργούν και αξίζουν οι ίδιοι οι πολίτες. Μια νίκη- προϋπόθεση αφετηρίας για τις καλύτερες μέρες που πρέπει να έρθουν...»

 

7 Φεβρουαρίου 2013