Χαϊδάρι 17-5-2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο πεζόδρομος της οδού Καραισκάκη, γέμισε από Χαιδαριώτες που έσπευσαν εχθές το βράδυ στην κεντρική προεκλογική ομιλία της Ελένης Καμπόλη, υποψήφιας Δημάρχου Χαϊδαρίου. Ο όγκος του κόσμου ήταν εντυπωσιακός, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα υποστήριξης της Πόλης Προοπτικής για τις εκλογές της Κυριακής.
Η Ελένη Καμπόλη, αφού παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός της, έκανε κριτική στις υποψηφιότητες που λειτουργούν με λογικές παρελθόντος και υπογράμμισε, «Σε τρεις ημέρες θα έρθει η απόλυτη δικαίωση του αγώνα που κάνουμε όλους αυτούς τους μήνες και θα γίνει το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η πόλη μας, το Χαϊδάρι, γυναίκα δήμαρχο».
Την Ελένη Καμπόλη προλόγισε ο νεότερος Έλληνες υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κων/νος Κυρανάκης, συμβολίζοντας τη διάθεση της Ελένης Καμπόλη για αξιοποίηση των νέων στη νέα δημοτική αρχή.

 

Πηγή Δελτίο Τύπου της Παράταξης

 

 

 

Ομιλία Ε.Καμπόλη

Φίλες και φίλοι,

Σε τρεις ημέρες θα είναι η πρώτη μας νίκη.
Σε τρεις ημέρες θα έρθει η απόλυτη δικαίωση του αγώνα που κάνουμε όλους αυτούς τους μήνες.
Σε τρείς ημέρες θα γίνει το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η πόλη μας, το Χαϊδάρι, γυναίκα δήμαρχο.

Φίλες και φίλοι,

Φτάνουμε στο τέλος μια σύντομης αλλά έντονης προεκλογικής περιόδου.
Μιας προεκλογικής περιόδου που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω.
Γιατί στην παρούσα συγκυρία, με τα προβλήματα που έχουμε όλοι μας, με την ανεργία να καλπάζει, με το εμπορικό κέντρο της πόλης να παρακμάζει, με την διόγκωση των κοινωνικών αναγκών, περίμενε κάποιος ότι θα έχουμε μια περισσότερο υπεύθυνη στάση.

Ότι οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας θα έριχναν όλο το βάρος σε ένα πρόγραμμα.
Σε δράσεις και πρωτοβουλίες για να αλλάξουμε τα πράγματα.
Να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα. Να δώσουμε στον Χαϊδαριώτη την αξιοπρέπεια που του πρέπει. (εντιμότητα – φροντίδα – διαφάνεια).

Δυστυχώς επιστρέψαμε σε λογικές και πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών, ενορχηστρωμένες μάλιστα από τους ανθρώπους που θα έπρεπε να πρωτοστατήσουν σε μια πολιτική μάχη με όρους αυτοδιοίκησης.

Οι σχεδιαστές του χθες προσπάθησαν να ελέγξουν το αύριο.
Προσπάθησαν να φέρουν εισαγόμενο υποψήφιο αλλά απέτυχαν και αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν πίσω από κάτι άλλο.
Έγιναν ετερόκλητες συμμαχίες.

Φτάνουμε όμως στο τέλος.
Και το διακύβευμα είναι ένα και μοναδικό: να αλλάξουμε την πόλη μας και επιτέλους να μπει τάξη.

Φίλες και φίλοι,
Αποτέλεσα μέρος της προηγούμενης διοίκησης και μάλιστα από σημαντικές θέσεις ευθύνης.
Ξέρετε πολύ καλά τι έκανα και τι δεν έκανα.
Και για αυτά θέλω να κριθώ.

Γιατί υπάρχουν κάποιοι που εμφανίζουν ότι η συμμετοχή μου στην απερχόμενη διοίκηση του δήμου είναι πολιτικό ζήτημα που ακυρώνει την υποψηφιότητά μου.

Τους απαντώ ότι το βασικό μου πλεονέκτημα είναι ότι προσπάθησα να δώσω λύσεις με εντιμότητα και αξιοπρέπεια και όχι να είμαι ένας απλός σχολιαστής.

Το βασικό μου πλεονέκτημα είναι ότι ξέρω τα προβλήματα.
Δεν χρειάζομαι περίοδο χάριτος.
Δεν θα πω ότι παρέλαβα καμένη γη.
Δεν θα φταίει κανένας προηγούμενος.
Εμείς θα πάρουμε και την ευθύνη και το βάρος.

Σε τρεις ημέρες αποφασίζουμε για το Χαϊδάρι μας.
Αποφασίζουμε αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα συνεχίζουμε να ψάχνουμε στο παρελθόν.
Αποφασίζουμε αν θα στηρίξουμε το νέο, το καινούργιο, το καθαρό, το διάφανο.

Το Χαϊδάρι πρέπει να γίνει μια Πόλη Προοπτικής.
Γιατί θα επιλέξουμε την Πόλη Προοπτικής να αναλάβει το δύσκολο έργο της αναμόρφωσης της πόλης μας.
Θα επιλέξουμε την Πόλη Προοπτικής για να μας πάει μπροστά.
Θα επιλέξουμε την πρώτη Γυναίκα Δήμαρχο για το Χαϊδάρι μας.

Φίλες και φίλοι,

Πριν από μερικούς μήνες ο Γιάννης Κέντρης, ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος, ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος και εγώ δημιουργήσαμε την ‘Πόλη Προοπτικής’.

Τους γνωρίζετε πολύ καλά γιατί όλοι τους έχουν προσφέρει στον Δήμο και στην πόλη μας.

Γρήγορα ήρθαν μαζί και πολλοί νέοι άνθρωποι.
Που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τα κοινά.
Παιδιά 20 χρονών με αγωνίες και ενθουσιασμό για να αλλάξουν την πόλη που γεννήθηκαν και μένουν.

Άνθρωποι που διαπρέπουν επαγγελματικά που μας τιμούν με την παρουσία τους. Που τιμούν την πόλη για το χρόνο και την ενέργεια που θέλουν να διαθέσουν σε αυτήν.

Εμείς είμαστε. Η ‘Πόλη Προοπτικής’.
Εμείς είμαστε που θέλουμε μία άλλη πόλη.
Που θα φύγει μπροστά και σε μια πενταετία θα έχει καλύψει το χαμένο έδαφος και θα πρωτοπορεί σε τομείς όπως:
Α. ο πολιτισμός
Β. η εμπορική κίνηση
Γ. οι δομές κοινωνικής πρόνοιας
Δ. ποιότητα ζωής και επιχειρηματικότητα

Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια πρωτοφανή δυναμική.

Είμαστε οι πρώτοι που προτείνουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα, χωρίς να φοβόμαστε.

Είμαστε οι πρώτοι που ξεφύγαμε από τις κομματικές αγκυλώσεις.

Που θα δίνουμε αναφορά μόνο στους συνδημότες μας και όχι σε κόμματα και μηχανισμούς. Που θα αγωνιζόμαστε να επιβάλουμε και όχι να μας επιβάλουν.

Φίλες και φίλοι,

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της «Πόλης Προοπτικής» είχαμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο την κατάρτιση ενός συνολικού, ολοκληρωμένου προγράμματος.


Και το κάναμε για τρεις λόγους:

Πρώτον, γιατί στην παρούσα συγκυρία, οι πολίτες δεν θέλουν ούτε να ακούσουν ένα ευχολόγιο, μια εκδήλωση προθέσεων, ούτε υποσχέσεις, λογικής προηγούμενων δεκαετιών, με μεγαλεπήβολα έργα και σχεδιάσματα.

Θέλουν να δουν μια ρεαλιστική προσέγγιση.
Συγκεκριμένα πράγματα που λύνουν συγκεκριμένα προβλήματα.

Δεύτερον, γιατί έχουμε την πρωτοτυπία, ως πόλη, οι παρατάξεις που ζητούν την ψήφο των συμπολιτών μας στις εκλογές του Μάιου, να παρουσιάζουν γενικόλογες εξαγγελίες, χωρίς καμία στρατηγική και καμία στόχευση.

Χωρίς πρακτικές απαντήσεις αλλά με πολλές αόριστες ερωτήσεις.

Να ζητούν την ψήφο απλά μιλώντας για το μνημόνιο ή γιατί απλά είναι συμπαθείς. Να ζητούν την ψήφο γιατί έχουν χαρίσματα στην υποκριτική.
Το ‘μη χείρον βέλτιστο’ δεν μπορεί να συντηρηθεί άλλο στην πόλη μας.

Τρίτον, γιατί η ‘Πόλη Προοπτικής’ δημιουργήθηκε από ανθρώπους που την επόμενη των εκλογών θα αναλάβουν την διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματός μας. Αποτελείται από ανθρώπους που είτε έχουν την εμπειρία είτε τον ενθουσιασμό συνοδευόμενο από τεχνογνωσία και μπορούν να αναλάβουν τις τύχες της πόλης μας.

Αγαπητοί φίλοι,

Το πρόγραμμα μας δημιουργήθηκε μετά από πολύ και εντατική μελέτη.

Περιλαμβάνει ιδέες και προτάσεις που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με επιτυχία. Δεν χρειάζεται να επανεφεύρουμε τον τροχό. Απλά να δούμε ποιες ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν στην πόλη μας και με ποιον τρόπο.

Περιλαμβάνει προτάσεις που οι φορείς της πόλης μας υπέδειξαν. Πράγματα που τους απασχολούν και από κοινού είδαμε τις πιθανές τους λύσεις.

Περιλαμβάνει ενέργειες που έχουμε ήδη αναζητήσει την πιθανή τους πηγή χρηματοδότησης.

Περιλαμβάνει τέλος, προτάσεις που πολίτες μας διατύπωσαν. Και πιστέψτε με οι ίδιοι οι πολίτες, άνθρωποι που δεν ασχολούνται καν με τα κοινά, μπορούν κάποιες φορές να δουν πράγματα που δεν βλέπουμε εμείς.

Το πρόγραμμά μας είναι απόλυτα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Αποτελεί την πρακτική εφαρμογή του οράματός μας, να δώσουμε μια νέα προοπτική στην πόλη μας.


Φίλες και φίλοι,

Η αλληλεγγύη είναι ο κύριος προσανατολισμός μας.

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η ανακούφιση των ασθενέστερων, η πραγματική μέριμνα, η άμβλυνση της ανεργίας και γενικότερα η κοινωνική συνοχή αποτελεί βασική μας επιδίωξη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έργα, για υποδομές –που σίγουρα χρειάζονται- αν πρώτα δεν δουλέψουμε, αν πρώτα δεν βρούμε λύσεις για το 1 στα 4 σπίτια που έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο. Για το σύνολο των νοικοκυριών που έχουν δυσκολίες στο να τα βγάλουν πέρα. Για τις ευπαθείς ομάδες και για τα ΑμεΑ. Για το εμπορικό κέντρο της πόλης το οποίο παρακμάζει.

Θα με ρωτήσετε. Και που θα βρούμε τα λεφτά.

Θα σας απαντήσω ευθέως.
Λεφτά στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν.
Τρόποι διεκδίκησης πόρων υπάρχουν.
Και είναι η δύσκολη οδός, αυτή όμως που συνειδητά επιλέγουμε.
Εκεί που δεν μπορούμε να παρέμβουμε, εκεί που εξαρτόμαστε από την κεντρική διοίκηση, δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός μας.

Φίλες και φίλοι,

Η πρώτη δέσμη ενεργειών που προτείνουμε αφορά στις άμεσες παρεμβάσεις που θέλουμε να προωθήσουμε στην πόλη. Πρόκειται για ενέργειες για τα συγκεκριμένα προβλήματα που έχει το Χαϊδάρι και οι γειτονιές του. Για ζητήματα που χρίζουν άμεσης μελέτης και εφαρμογής. Είναι και τα μοναδικά έργα τα οποία θα διαβάσετε. Και αναφέρομαι σε έργα υποδομής όπως τη δημιουργία αποχετευτικού ομβρίων στην Λ.Αθηνών, την ανακατασκευή του αποχετευτικού στις περιοχές Αστυθέας, Κουνελίων και οδού Κορυτσάς και την αποκατάσταση του ρέματος του Σκαραμαγκά. Έργα που πρέπει να γίνουν κατεπειγόντως.

Η δεύτερη δέσμη ενεργειών αφορά στη δημιουργία ενός τοπικού κοινωνικού κράτους και αποτελεί την κεντρική μας πρόταση για την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.

Είναι γεγονός, νομίζω το γνωρίζετε όλοι, ότι οι υπάρχουσες δομές κοινωνικού έργου είναι δυσλειτουργικές, παθητικοί αποδέκτες των αιτημάτων της κοινωνίας, παρ’όλη την αυταπάρνηση και προσφορά των υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Η δημιουργία ενός τοπικού κοινωνικού κράτους, είναι η δική μας απάντηση στην κρίση. Η λειτουργία ενός δικτύου κοινωνικών Υπηρεσιών ουσιαστικής, άμεσης, καθημερινής βοήθειας στους πολίτες.

Η κεντρική μας στόχευση είναι η πλήρης ανατροπή του σημερινού μοντέλου που με απλά λόγια συνοψίζεται στο ότι οι υπηρεσίες του Δήμου περιμένουν να τους φτάσουν τα προβλήματα στο γραφείο τους. Μιλάμε για την δημιουργία δομών που θα πηγαίνουμε εμείς να καταγράφουμε το πρόβλημα, θα πηγαίνουμε εμείς να βρίσκουμε αυτόν που έχει ανάγκη. Θα πηγαίνουμε εμείς να εφαρμόζουμε την λύση.

Η τρίτη δέσμη ενεργειών αφορά στην τοπική ανάπτυξη.
Αντιλαμβανόμαστε το Χαϊδάρι, ως μια πόλη και όχι ως ένα προάστιο της Αττικής.

Οραματιζόμαστε το Χαϊδάρι ως το κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Μια πόλη που μπορεί:

- να δημιουργεί συνθήκες για τοπική ανάπτυξη, υλοποιώντας προγράμματα για τις επιχειρήσεις της πόλης
- να στέκεται αρωγός στους ανέργους, με δράσεις για τη μείωση της ανεργίας
-να δίνει κίνητρα σε επιχειρηματίες για την εγκατάστασή τους στην πόλη και παροχές και προνόμια στους επιχειρηματίες της πόλης που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο.

Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε δύο συγκεκριμένες δράσεις του προγράμματος μας για να αντιληφθείτε το νέο, το καινοτόμο που προσδοκούμε να εφαρμόσουμε στην πόλη και πως αυτό έχει άμεση αναφορά στα υπαρκτά προβλήματα της πόλης.

Η πρώτη αφορά σε ένα φιλόδοξο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την μείωση της ανεργίας στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για την δικτύωση με τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία οι δημότες θα μπορούν να αναρτούν το βιογραφικό τους και αντιστοίχως οι επιχειρήσεις προκηρύξεις θέσεων εργασίας. Ο Δήμος θα παρέχει συγκεκριμένα κίνητρα έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να προτιμούν την κάλυψη θέσεων εργασίας από τους δημότες του Χαϊδαρίου, τη στιγμή που θα έχουν επιπρόσθετα πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό βιογραφικών.

Η δεύτερη αφορά στη δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου στο Χαϊδάρι, δράση που εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έτσι ώστε να μπορούν τα εμπορικά κέντρα των πόλεων να δημιουργούν συνθήκες για προσέλκυση αγοραστών, που παραδοσιακά προτιμούν τα malls και όχι τις τοπικές αγορές, καθώς και την προσέλκυση στην αγορά των ίδιων των κατοίκων της περιοχής.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία μιας λογικής στα καταστήματα της τοπικής αγοράς, να λειτουργούν ως μέρη ενός συνόλου (σαν να βρίσκονταν σε ένα εμπορικό κέντρο).

Παράλληλα, να συνεργάζονται με τη δημοτική αρχή και τον εμπορικό σύλλογο έτσι ώστε να δημιουργούν συνέργειες για την προώθηση και προβολή της τοπικής αγοράς.

Δημιουργούνται κοινή ταυτότητα, κοινές δράσεις προώθησης, κοινές δράσεις σε σχέση με την τοπική κοινωνία, κοινή προβολή, σύνδεση με λειτουργία Δήμου και πολιτιστικές ή αθλητικές δράσεις.

Η τέταρτη δέσμη ενεργειών αφορά στον πολιτισμό.

Σκοπός μας η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτισμικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης και η σταδιακή υλοποίησή του.
Στην πόλη μας, έχουμε την πραγματική τύχη να κατοικούν άνθρωποι που κατάγονται από περιοχές με έντονη παράδοση και πολιτισμό. Αυτή είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτή είναι η φυσιογνωμία της πόλης μας. Αυτό είναι που θέλουμε να αναδείξουμε.

Γι’αυτό τον λόγο, κεντρική μας δράση για τον πολιτισμό είναι η Δημιουργία Στέγης Πολιτισμού για τους εθνικοτοπικούς συλλόγους, σε κτίριο του Δήμου. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους συλλόγους να συνεχίσουν το έργο τους. Οφείλουμε να τους παρέχουμε, το ελάχιστο, δηλαδή έναν χώρο για την στέγασή τους.

Η πέμπτη και έκτη δέσμη ενεργειών αφορούν στην παιδεία και τον αθλητισμό.

Αντιλαμβανόμαστε την παιδεία ως τον κεντρικό παράγοντα για την ανάπτυξη ενεργών πολιτών.

Ο Δήμος, ως ζωτικό κομμάτι της Πολιτείας μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της παιδείας με πολλαπλές δράσεις, στη βάση τριών κατευθύνσεων:

- Συνεργασία με φορείς για τη δημιουργία και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων
- Δημιουργία δημοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων
- Στήριξη, δημιουργία συνεργειών και συντονισμός των δράσεων της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς)

Στον αθλητισμό, ο Δήμος πρέπει να ενθαρρύνει και να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν να αθλούνται. Ο Δήμος δρα σε τρία επίπεδα:
Α. Δημιουργία και συντήρηση αθλητικών υποδομών
Β. Δημιουργία προγραμμάτων άθλησης για όλους τους πολίτες
Γ. Συνεργασία και στήριξη τοπικών φορέων αθλητισμού

Θέλω να σταθώ στις αθλητικές υποδομές για να σας εξηγήσω ότι δεν θα ακούσετε από εμάς για κατασκευή σταδίων και γηπέδων. Ας συντηρήσουμε και ας αναβαθμίσουμε πρώτα αυτά που έχουμε.

Ας θεσπίσουμε τον κανονισμό λειτουργίας να ξέρουμε –και να ξέρουν και οι πολίτες- τι ώρα λειτουργούν και ποιοι είναι οι κανόνες χρήσης τους.

Η έβδομη δέσμη ενεργειών αφορά στις προτάσεις μας για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η όγδοη στις προτάσεις μας για την ασφάλεια στην πόλη.

Η ασφάλεια στην πόλη λαμβάνει σήμερα διαφορετικές μορφές. Δεν αφορά αποκλειστικά στην πρόληψη και στην αστυνόμευση αλλά και στις υποδομές και στη λειτουργία της πόλης.

Ασφαλής πόλη είναι η πόλη που δεν δημιουργεί κινδύνους για τους κατοίκους της. Μια πόλη που προλαμβάνει περισσότερο και επεμβαίνει λιγότερο.

Είναι δεδομένο ότι κεντρικό ρόλο για την ασφάλεια στην πόλη διαδραματίζει η κεντρική διοίκηση και η Αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Δήμος οφείλει να μεριμνά έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς στις πλατείες, στα πάρκα και στις γειτονιές της πόλης. Να διεκδικήσουμε χώρους για κοιμητήριο, να διεκδικήσουμε μετρό στην πόλη μας, να διεκδικήσουμε σωστές δημοτικές συγκοινωνίες, να διεκδικήσουμε να αφαιρεθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή της Γρηγορούσας και του Δαφνιού.

Τέλος καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την ψηφιακή πόλη, με ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα βελτιώσουν τόσο την λειτουργία της πόλης όσο και τον βαθμό ανταπόκρισης του Δήμου στους πολίτες.

Επιλέξαμε να παραδώσουμε το σύνολο του οράματός μας για την πόλη, στην κρίση των δημοτών. Δεν επιλέξαμε τον ασφαλή δρόμο της αοριστολογίας και των γενικών διατυπώσεων.

Είμαστε συγκεκριμένοι γιατί τα προβλήματα της πόλης είναι συγκεκριμένα.
Είμαστε στοχευμένοι γιατί οι λύσεις για τα προβλήματα προϋποθέτουν στόχευση.

Φίλοι και φίλοι,

Τους τελευταίους αυτούς μήνες έχω δεχτεί έναν πρωτοφανή προσωπικό πόλεμο.
Για έναν απλό λόγο.
Γιατί οι καθαροί άνθρωποι αποτελούν πάντοτε απειλή.

Ακούμε πολλά αλλά εμείς συνεχίζουμε
- με αξιοπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό
- με στρατηγικό σχέδιο για την πόλη
- με προσήλωση στον στόχο
- με πόρτες ανοιχτές στους δημότες

Με βρίσκατε χθες, με βρίσκετε σήμερα, θα με βρίσκετε και αύριο.

Με τιμάτε πάντοτε με την ψήφο σας γιατί ξέρετε ποια είμαι.
Γιατί είμαι πάντα δίπλα σας.
Και θα είμαι πάντα δίπλα σας.

Ζητάμε την στήριξη όλων των πολιτών.

Εμείς και Εσείς μαζί πρέπει να αλλάξουμε την πόλη.

Πρέπει να δώσουμε αξία στις περιουσίες μας, στις γειτονιές μας.
Πρέπει να παράγουμε και να εξάγουμε πολιτισμό και παιδεία.

Εμείς και εσείς μαζί αλλάζουμε σελίδα.
Το Χαϊδάρι θα ξαναζωντανέψει.
Θα γίνει μια πόλη αντάξια της ιστορίας και των ανθρώπων της.

Ας είναι η σημερινή μέρα η αφετηρία για το πέρασμα της πόλης μας σε λίγους μήνες σε τροχιά ανάπτυξης.
Ας βάλουμε τέλος στην στασιμότητα, τον λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση.

Κανένας στο Χαϊδάρι μόνος του στην κρίση.
Στο Χαϊδάρι θέλουμε σοβαρή Δημοτική Αρχή να διοικεί με διαφάνεια και αξιοπρέπεια.
Στο Χαϊδάρι θέλουμε ένα άλλο μέλλον για μας και τα παιδιά μας και όχι επιστροφή στο παρελθόν.
Ας το δείξουμε στις κάλπες στις 18 του Μάη.

Σας ευχαριστώ!!