Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά

  

και Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού:

 

"Τι σχολείο θέλουμε;"

 

Afisa ELME Arx

 

Το όραμα για την παιδεία είναι το αντικείμενο της συζήτησης που συνδιοργανώνεται από την Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στις 6:30μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240). Ομιλητές είναι ο Γεράσιμος Κουζέλης (Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η Μαριάννα Πρωτονοταρίου (Γραμματέας Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ) και ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος (Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)

Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναζήτησης για το “Τι σχολείο θέλουμε;” εμείς οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία γενικότερα. Ποιο είναι το όραμά μας για το σχολείο του μέλλοντος και για την διαδικασία ολοκλήρωσης της προσωπικότητας των παιδιών μας; Ποιο είναι το “δέντρο” και ποιο το “δάσος” στην εκπαιδευτική διαδικασία που χρειάζεται μια ολιστική ωριμότητα, γνωστική, πνευματική, συναισθηματική και συμπεριφοριστική.

Άλλωστε, στην πορεία των εκπαιδευτικών εξελίξεων, χάθηκε πρακτικά ο στόχος και το όραμα με αποτέλεσμα την αποξένωση των εμπλεκόμενων παραγόντων, την επικέντρωση στο “ειδικό” και τη συνακόλουθη απώλεια του “γενικού”. Οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις που πολλές φορές διακατέχονται από έλλειψη προσανατολισμού και στοχοθέτησης. 

Η ημερίδα δεν αφορά ένα κλειστό κύκλο ειδημόνων αλλά όλους όσους ενδιαφέρονται για την παιδεία και στόχος είναι να αναζητήσουμε το όραμά μας. Πρόκειται για μία ημερίδα έξω από τους περιορισμούς και τις αγκυλώσεις που μας επιβάλλει η καθημερινότητα.

Σας περιμένουμε για να αναζητήσουμε:“Τι σχολείο θέλουμε;”

 

Afisa ELME