ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

ZOG 04

 

 

 

Ζωγραφίζω όπως ο Μοντριάν και... μαθαίνω για τις κάθετες και παράλληλες γραμμές


Ο Πίιτ  Μοντριάν θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους της σύγχρονης εποχής. Γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1872 και πέθανε στην Νέα Υόρκη το 1944.

Ενώ σπούδασε στο Άμστερνταμ στην Ακαδημία Καλών Τεχνών , η τέχνη του εξελίχτηκε πολύ στο Παρίσι όπου ήρθε σε επαφή με σημαντικούς ζωγράφους της εποχής εκείνης.  Εκεί άρχισε να εισάγει στο έργο του την γεωμετρία και να απορρίπτει την αναπαραστατική ζωγραφική.  Δημιούργησε πολύ χαρακτηριστικούς πίνακες με συνθέσεις που αποτελούνται από κάθετες και παράλληλες μαύρες  γραμμές με χρώματα ανάμεσα τους. Έργα του βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Χρησιμοποιώντας τις έννοιες της γεωμετρίας που αξιοποίησε ο Μοντριάν στα έργα του και τις ιδέες των μαθητών  της  Δ', Ε' και ΣΤ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου, δημιουργήσαμε ένα δικό μας πίνακα ζωγραφικής. Το πιο σημαντικό απ όλα ήταν ότι τα παιδιά συνειδητοποίησαν πως τα μαθηματικά είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας και μπορούμε να τα προσεγγίσουμε με πολύ διασκεδαστικό τρόπο.  Άλλωστε χάρη σε αυτά, πέρασε στην ιστορία της τέχνης ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της εποχής μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Κ. Μάρθα Δημητροπούλου, δασκάλα των εικαστικών και γνωστή ζωγράφο, για την εξαιρετική της δουλειά και την θαυμάσια συνεργασία της με τους μαθητές μας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές των Δ' , Ε' ,  ΣΤ' για τις εκπληκτικές δημιουργίες τους!!!

ΥΓ: Σας παρακαλούμε όπως τις δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας από εκπ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Ευχαριστώ πολύ,

Γούδα Άντζυ

 

 

 

ZOG 01

 

ZOG 02

 

ZOG 03

 

ZOG 04