Εκλογική κινητικότητα

στην

Αγία Βαρβάρα

 

 

 

 

 

 

…Θερμό το φετινό καλοκαίρι, πέρα από την λαίλαπα των πυρκαγιών και των θερμοκρασιών, καθώς οι δημοτικοί συνδυασμοί στην  Αγία Βαρβάρα ετοιμάζονται για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και πέφτουν, δυνατά, τα ονόματα στο… τραπέζι!


ΦΡΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
 
Αν ήταν… ποδοσφαιρικές μεταγραφές, θα ήταν μεταγραφές… αεροδρομίου (που λεν και στην σχετική… διάλεκτο), καθώς με τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, οι παλαιοί του συνεργάτες, νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σάββας Σαββίδης και Μιχάλης Φράγκου, οι οποίοι το 2019 ήταν απέναντι του, έχοντας εκλεγεί ως 1ος και 2ος, αντίστοιχα, με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη.
Οι δύο αυτές υποψηφιότητες, σήκωσαν μεγάλο θόρυβο και στα… κοινωνικά ηλεκτρονικά δίκτυα εντός της πόλεως μας, καθώς, όπως και να το κάνουμε, μεγάλη και σημαντική η εκλογική δυναμική, που επιδεικνύουν, εδώ και χρόνια οι κ.κ. Σαββίδης και Φράγκου.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Λάμπρο Μίχο, θα είναι και ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκος, ο οποίος το 2014 και το 2019 ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης μας.
Μετά από… αγρανάπαυση, ετών, αναμενόμενη, για όσους γνωρίζουν καλά τα τοπικά δρώμενα, μάλλον η επιστροφή, και του γιου, του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, Σπύρου, στα εκλογικά δρώμενα, ο οποίος διετέλεσε Αντιδήμαρχος επί Καπλάνη, παραιτήθηκε σε εύλογο διάστημα και δεν ήταν υποψήφιος από το 2014.
Από εκεί και πέρα, ενδεικτικές, νέες υποψηφιότητες με τον συνδυασμό του Δημάρχου, η επανάκαμψη του Μικροβιολόγου κ. Νίκου Γρίβα, ο οποίος ήταν Δημοτικός Σύμβουλος επί Καπλάνη, αλλά είχε παραιτηθεί, η πρώτη έκθεση του επιχειρηματία και Αντιπροέδρου της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, κ. Γρηγόρη Καίσαρη, η υποψηφιότητα της Καθηγήτριας Πανεπιστημίου κ. Γεωργίας Κατσούλη.
Ακόμη, με τον Λάμπρο Μίχο θα είναι υποψήφια η Δικηγόρος κ. Κατερίνα Βολτάρη, που παλαιότερα ήταν στον συνδυασμό του Θοδωρή Βασιλάκου, ο Άγγελος Κολυβάς που το 2019 ήταν με τον Γιώργο Καπλάνη, ενώ για πρώτη φορά υποψήφιος θα είναι και ο Ηλίας Μαϊχόσογλου, Πρόεδρος και ιδρυτής του σωματείου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Αγίας Βαρβάρας.
 
 
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΕΡΑΚΕΑ

…Τα ρέστα του, σε αυτό το μεταγραφικό – εκλογικό – κομμάτι, παίζει και ο υποψήφιος Δήμαρχος, Ιατρός, κ. Νίκος Πιερακέας, ο οποίος πήρε τα ηνία στον συνδυασμό από τον κ. Μιχάλη Γιάγκα, και ως νέο πρόσωπο, μπορεί και εισχωρεί καλύτερα, σε νέες υποψηφιότητες.
Πολύ δυνατή η κίνηση του, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, του παλαιού Αντιδημάρχου Παιδείας Αγίας Βαρβάρας και πρώην συνεργάτη του Λάμπρου Μίχου, κ. Λεωνίδα Νικόπουλου, ο οποίος έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές της πόλης μας, στο φροντιστήριο του «ΠΥΡΗΝΑΣ».
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ανακοίνωση υποψηφιότητας του γνωστού συμπολίτη μας, Αρχιπλοιάρχου ε.α., κ. Νίκου Γεωργόπουλου. Ο πρώην Ανώτατος Αξιωματικός του Π.Ν., είναι γαμπρός, της επί σειρά ετών, Αντιδημάρχου της πόλης μας, επί Λάμπρου Μίχου, κ. Ειρήνης Ανδρουλάκη.
Ξεχωριστή και η περίπτωση υποψηφιότητας του, επίσης γνωστού συμπολίτη μας, διακεκριμένου Διευθυντή Φωτογραφίας & Εικονοληψίας, κ. Χρήστου Νικολαρέα (διαχρονικά φίλος της εφημερίδας μας), ο οποίος θεωρητικά, πολλοί θα περίμεναν να είναι πιο αριστερά, τελικά προτίμησε το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του κ. Πιερακέα. Επίσης με τον γιατρό θα είναι ο παράγοντας της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα και υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Στέλιος Κυριμάκης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Παϊτέρης, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κ. Γιάννης Κουρκουμέλης, η συγγραφέας κ. Πένυ Παπαδάκη, η νεαρή κ. Χριστίνα Κόρσαββα, ενώ ο κ. Μάνος Γεωργάς το 2019 ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Θοδωρή Βασιλάκου.


ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΑΡΟΠΟΥΛΟ

Κινήσεις ουσίας και από τον Χειρουργό – Ορθοπαιδικό και υποψήφιο Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Κωνσταντίνο Σαρόπουλο.
Στο ψηφοδέλτιο του, θα είναι υποψήφιοι, οι δύο (2) παλιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, που προέρχονται, πολιτικά, από τον χώρο της Λαϊκής Δεξιάς, κ.κ. Γιώργος Ρεμπής, Θανάσης Τσεκούρας. Μάλιστα ο κ. Ρεμπής υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης μας με τη Νέα Δημοκρατία το 2010. Ο γιος του Γιώργου Ρεμπή, Κώστας και ο Θανάσης Τσεκούρας στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές του 2019, ήταν υποψήφιοι με τον κ. Μιχάλη Γιάγκα.
Υποψήφια θα είναι και η κ. Μαρία Μακρή, που στις δύο τελευταίες εθνικές εκλογές (Μάϊος και Ιούνιος), ήταν υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.
Ακόμη, οι κυρίες, Ελευθερία Βασιλακοπούλου, Κατερίνα Παπαστάμου, θα είναι και αυτές υποψήφιες, προερχόμενες από ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Γιάγκα, που ήταν μαζί του το 2019.
Υποψήφιοι με τον Κώστα Σαρόπουλο, θα είναι οι δυναμικοί, Σταύρος Μπαράκος, Νίκος Γιαλεσάκης, αλλά και ο συμπολίτης μας, Μαθηματικός, Συγγραφέας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Μπουγελέκας (στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας).
Υποψήφια και η κ. Ιωάννα Δρεμπέλα, κόρη του γνωστού συμπολίτη μας, Εκπαιδευτικού και ενεργού κατοίκου, κ. Διονύση Δρεμπέλα, ο οποίος το 1994 υπήρξε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας με τον συνδυασμό της Αλεξάνδρας Υφαντή «ΠΟΡΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», που κάλυπτε τον πολιτικό χώρο της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ»