ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
ΖΗΤΗΣΑΝ …ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟΝ …ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ!


“Μην αφήσεις τίποτα στην παραλία παρά μόνο τις πατημασιές σου”.
Αυτό το μήνυμα θέλησε να στείλει ο Σταύρος Θεοδωράκης στους λουόμενους στις παραλίες του Αλίμου, του Καλαμακίου και του Π. Φαλήρου μοιράζοντας σχετικό φυλλάδιο που μετατρέπονταν σε χωνάκι – τασάκι για τα αποτσίγαρα.

Στην προσπάθειά του να μπει στην παραλία «Ακτή του ήλιου» στον Άλιμο του ζητήθηκε να κόψει εισιτήριο, πράγμα που έκανε χωρίς καμία αντίδραση.
Στις αποκλειστικές φωτογραφίες -που μας έδωσαν συμπολίτες μας που ήταν παρόντες στο περιστατικό- φαίνεται η υπόδειξη των ανδρών της περιφρούρησης του …ιδιωτικού, απ’ ότι φαίνεται (!), χώρου.
Κατά τ’ άλλα στην ανακοίνωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει για παραλίες που είναι "ο εθνικός μας πλούτος και, ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη αλλά να περνάμε και εμείς καλά στις παραλίες και τα παιδιά μας, ...να είναι η καθημερινή μας διέξοδος".   

 

 

 

 

 

 

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης:

“Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει πάρει την κατηφόρα και οι ρυθμίσεις που προωθούν για τις παραλίες αλλά και για τα δάση, δεν λύνουν προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα αλλά μάλλον εξυπηρετούν μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Για αυτό λοιπόν, εμείς πάμε στις παραλίες, να μιλήσουμε με τους ανθρώπους να τους πούμε ότι αυτός είναι ο εθνικός μας πλούτος, ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη αλλά να περνάμε και εμείς καλά στις παραλίες, τα παιδιά μας καλά, είναι η καθημερινή μας διέξοδος. Και εδώ για μας υπάρχει μια προσωπική ευθύνη, ότι δεν είναι μόνο οι κακές κυβερνήσεις, οι κακοί επιχειρηματίες οι πλούσιοι που αυθαιρετούν, όπου αυθαιρετούν είναι και η δική μας ευθύνη.

Οι παραλίες πρέπει να είναι καθαρές. Αυτήν την στιγμή στο Αιγαίο ανιχνεύεται αποτσίγαρο ακόμα και στα σπλάχνα των ψαριών. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Με αυτήν λοιπόν την συμβολική κίνηση μοιράζουμε τις απόψεις μας για τις ρυθμίσεις που πάει να κάνει η κυβέρνηση στον αιγιαλό, αλλά από την άλλη λέμε -φίλε πολίτη πρόσεχε είναι και δική σου ευθύνη, η παραλία να μένει καθαρή. Όχι αποτσίγαρα, όχι πλαστικά- λοιπόν αυτό προσπαθούμε να πούμε στον κόσμο. Να αφήσουμε στις παραλίες μόνο τις πατημασιές μας.

Εμείς πήγαμε στην εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να συζητήσουμε, ήταν ένα συγκεκριμένο θέμα, και πήγαμε να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Έχω την αίσθηση ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αυτό που κυρίως κάνει είναι να λέει όχι, όχι, όχι, εμείς δεν ήμαστε το κόμμα του όχι, εμείς ήμαστε το κόμμα του διαλόγου, εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις αυτό μας ενδιαφέρει. Δεν μας ενδιαφέρει να περάσουμε καλά σε μια δεύτερη πολιτική παρουσία. Θέλουμε να βελτιώσουμε σήμερα την ζωή μας. Θα συμμετέχουμε λοιπόν μεν στις συζητήσεις που γίνονται για συγκεκριμένα προβλήματα αλλά αυτό που κυρίως θα κάνουμε είναι να υποδεικνύουμε σήμερα λύσεις για τα προβλήματα της χώρας”